Erkul: bu haraç kesme politikasıdır

Erkul: bu haraç kesme politikasıdır

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi'nin artan su fiyatlarını düşürmemesi halinde eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından tanzim edilen su faturalarına tepki gösteren Erkul “355,53 TL’lik su tüketen bir işyeri su tüketim bedeli dışında 8.47 bakım ücreti, 177,77 TL’de atık su bedeli ve 42.66 TL katma değer vergisinin ilave edilmesiyle birlikte 584,43 TL su tüketim bedeli ödemektedir. Konutlarda ise ayrıca su faturalarına tamir bedeli, çevre temizlik vergisi de yansıtılmaktadır. Bandırma tonu 3.558 TL ile Balıkesir genelinde en pahalı suyu tüketen ilçedir. Bandırmalılar 30 Mart yerel seçimleri sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden su tüketim fiyatlarında düzenleme yapmasını beklerken gelen zamlarla adeta yıkılmışlardır” dedi.

-MHP su eylemi yapacak 

Erkul “Görünen o ki kutucuklarda ki paralar bitmiş AK Partili belediyeler şimdi de vatandaşın cebindeki paraya göz dikmiştir. Halkın su gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta yükümlü olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bunu paraya bağlayarak bu ihtiyaçları karlı sektör olarak gören şirketler gibi hareket etmektedir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi suyu yüksek fiyatta sattığı yetmezmiş gibi tek bir hizmetten farklı adlar altında ilave paralar almaktadır. 355.53 TL`lik su tüketen bir iş yerinden 584.43 TL talep etmektedir.  Bu yasal kılıflara büründürülmüş bir haraç kesme politikasıdır. Buradan büyükşehir belediye başkanlığını uyarıyoruz. Bandırma’da su fiyatları makul seviyelere çekilmemesi halinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçe genelinde eylem yapma kararı almış bulunmaktayız. Vatandaşın cebinden elinizi çekin, bu mu sizin yeni Türkiye`niz?”ifadelerini kullandı.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı