Erkul: gelişmeleri ibretle takip ediyoruz

Erkul: gelişmeleri ibretle takip ediyoruz

MHP ilçe Başkanı Karani Erkul;Mağdur edebiyatını oynuyor.Yargı ve emniyet politize edilmemelidir

Erkul: gelişmeleri ibretle takip ediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sürecinde yaşananları ibretle ve hayretle izlediklerini söyledi. AK Parti ve Başbakan Erdoğan`ın yolsuzluğun üstünü örtmeye çalıştığını öne süren Erkul "Başbakan Erdoğan rüşvetin üstünü örtmeye çalışırken, Türkiye`nin kurumlarını tarihte görmediği biçimde birbirine düşürmektedir. Savcı ile polisi birbirine düşüren bir Başbakan Türkiye`ye hiçbir şey vaat edemez. Kendi bakanlarının, bürokratlarının yolsuzluğunu örtmeye çalışan bir Başbakan bundan böyle adaletten bahsedemez”dedi.

-Mağdur edebiyatını oynuyor  

Erkul “Bir devletin, bir milletin omurgası olan adaletle oyun oynayanlar; bir gün gelir o adalete sığınırlar. Başbakan her sıkıştığında olduğu gibi yine mağdur edebiyatına sığınmıştır. Sözüm ona, "Bu mücadele istiklal mücadelesiymiş.` Lütfen birisi Başbakana şunu hatırlatsın: Türkiye`nin istiklali bundan sonra sadece adalet mücadelesiyle mümkündür. Hırsızı koruyanlar, hatta bunun için bir gecede polis teşkilatını dağıtanlar, adalet mücadelesi veremez. Başbakan muhalefetle uğraşacağına, muhalefeti takip edeceğine; hırsızlarla, rüşvetçilerle, yetimin hakkını yiyenlerle uğraşsaydı kendisi için de, millet için de daha hayırlı olurdu” şeklinde konuştu.

-Yargı ve emniyet politize edilmemelidir

Savcıları hareketsiz bırakan, polisleri siyasetçinin emir kulu haline getiren bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen Erkul devamında şunları söyledi “Türkiye`nin savcıları ve polisleri iktidarın değil, Başbakanın değil, milletin hizmetindedir. Politize edilen bir emniyet ve yargı düzeni Türkiye için felaket olur. Bu vahim hatanın vebali bu Hükümetin ve Başbakanın boynunadır. Adları bir şekilde yolsuzluğa karışan Bakanların ve bu duruma tepki gösteren milletvekillerinin istifa ediş biçimleri ve dile getirdikleri şeyler, AKP içinde kaynayan kazanın artık taştığını göstermesi bakımından manidardır”




  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli