Erkul: hani kan duracaktı

Erkul: hani kan duracaktı

Erkul Bölücülük AKP`yi ele geçirmiş, hainler AKP`yi tutsak almıştır.``

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Erkul açıklamasında “ Hakkari Yüksekova ilçe merkezinde bir uzman çavuşumuz ile iki jandarma erimiz bölücü militanlar tarafından alçakça şehit edilmiştir. Bu canavarlığa, bu namertliğe ne söyleyelim, nasıl izah edelim? Çözüm var diyerek susalım mı? Süreç bozulmasın diyerek duralım mı? Dökülen kanların, alınan canların, kaybolan umutların sorumlusu olmalıdır. Hani silahlar susuyordu, hani güzel şeyler olacaktı, hani kan duracak, şehadet haberleri almayacaktık”diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde başlatılan açılım sürecinde PKK’nın palazlandığını dile getiren Erkul “Hakkari Yüksekova ilçe merkezinde bir uzman çavuşumuz ile iki jandarma erimizin bölücü militanlar tarafından alçakça şehit edilmesi bizlere açılım sürecinin terörü bitirmediğini bilakis Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini engellemeye yönelik olduğunu açıkça göstermiştir. Bu topraklarda  bin yıllık tecrübeyle elde edilen birlikte yaşama kültürünün sırtına bizzat AKP hükümeti tarafından ardı ardına hançer sokulmuştur”dedi.

Açılım süreciyle birlikte PKK’nın  AKP ile ortaklık kurduğunu öne süren Erkul “Bölücülük AKP`yi ele geçirmiş, hainler AKP`yi tutsak almıştır. Acı da olsa PKK artık iktidardadır. Türk Cumhuriyeti`nin ilke ve esasları AKP-PKK koalisyonu tarafından birer birer çiğnenmekte ve harabeye çevrilmektedir. Mehmetçik katillerini koruyan ve kollayan; bunlara silah ve cephane veren, Irak`ın kuzeyinde barınmalarına imkan sağlayan peşmerge AKP sayesinde meşru bir güç olarak kamuoyuna takdim edilmektedir”şeklinde konuştu. 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı