Erkul: milleti kutuplaştıramayacaksınız

Erkul: milleti kutuplaştıramayacaksınız

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Erkul, “Bugün, ülkemizi kamplara ayırıp, kardeş kavgası çıkarmak isteyenler, Çanakkale Zaferi’ni çok iyi okumalıdırlar” dedi.

Çanakkale’de bu topraklar uğruna Türk, Kürt, Çerkez ayırımı yapılmadan, bu vatan evlatlarının omuz omuza mücadele ettiğini dile getiren Erkul “18 Mart Şehitler günü olarak andığımız Çanakkale savaşlarında eşi benzeri olmayan bir destan yazılmış ve 500 bin evladımız bu topraklarda şehitlik mertebesine ulaşmıştır. İnançla, dayanışma ile büyük bir özveri ile topraklarımıza giremeyen, ülkemizi bölüp parçalayamayan düşmanlarımız, bugün bu emellerini masa başında çeşitli entrikalarla yapmaya çalışıyorlar. Millet olarak bunları görmek, bu planları suya düşürmek bizlerin asil görevidir” şeklinde konuştu. 

-Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız

Erkul devamında şunları söyledi “Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak, bu güzel vatanımızı koruyup kollamak, gerekirse yeni Çanakkale Zaferleri yazmak hepimiz için bir görev olmalıdır. Bu güzel vatanı bizlere emanet eden, bu uğurda canlarını seve seve feda eden ve sevdiklerinden bile ayrılmayı göze alarak kurtuluş mücadelesi veren, şehit düşen, gazilik mertebesine çıkan, vatan uğruna kahramanca savaşan bütün kahraman ecdadımızı rahmetle anıyor, mekânları cennet olsun diyorum”



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli