Erkul: PKK iktidar döneminde meşrulaştı

Erkul: PKK iktidar döneminde meşrulaştı

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilere yönelik saldırıyı kınadı.

Erkul, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kin ve nefretini her seferinde sergilemekten çekinmeyen, etnik kimlik tartışmalarıyla Türkiye’de kaos ortamı yaratmaya çalışan bir takım çevrelerin Türkiye’yi dönüştürme gayretleri her zaman olduğu gibi bugün de boş çıkacaktır”dedi.

Hiç kimsenin Türkiye’yi ve Türk halkını terör belası içinde tutmaya hakkının bulunmadığına dikkat çeken Erkul, “Bu ve benzeri saldırıları düzenleyenlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölmeye hiçbir zaman gücü yetmeyecektir”şeklinde konuştu. PKK’nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte meşrulaşıp, zirve yaptığına dikkat çeken Erkul, PKK’nın dağ ve şehir kadrosunun bu süreçte daha da güçlendiğini öne sürdü.

TBMM’den öncelikli olarak terör sorununu gündemine alması gerektiğinin altını çizen Erkul, “Çözümü milletin iradesi yerine silahla aramaya çalışanlar ya da teşvik edenler de şunu unutmasınlar ki akıttıkları kanların hesabı er ya da geç mutlaka vereceklerdir. Saldırıda şehit olan polislerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına, aziz milletimize ve emniyet teşkilatımıza sabr-ı cemil ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum”dedi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı