Erkul: rahmetle anıyoruz

Erkul: rahmetle anıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i, vefatının 17'nci yılında rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 17’nci yılında anılıyor. MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Erkul, “Merhum Başbuğumuz, milletimizin yürek sesi ve kalp atışıydı. O, Türk-İslam Ülküsünü Ülkücülerle buluşturma ve bu ideali tüm Türk Dünyası’na ulaştırma noktasında verilen yılmaz bir mücadelenin adeta simgeleşmiş bir ismiydi” dedi.


Türk Milliyetçiliği’nin siyasal alana hem de donanımlı bir biçimde nüfuz edebilmesinin, Merhum Türkeş’in en büyük arzusu olduğunu vurgulayan Erkul, “Merhum Başbuğumuz bu uğurda büyük emek verdi, çok mücadele etti. Onun için önemli olan sadece bir tek husus vardı, o da Türk Milleti ve Türk İslam Dünyası’nın birliği, kardeşliği ve beraberliğiydi. O, ‘önce ülkem ve milletim’ diyen bir siyasi anlayışın sahibiydi. 80 yıllık ömrünü bu uğurda harcayan Merhum Başbuğumuz, vatan sevdalısı imanlı gençler yetiştirebilmek için çalıştı. Bize miras olarak da, işte bu ufku ve ülküyü bıraktı. Bizler ve Milliyetçi Hareket’e gönül veren herkes, Merhum Başbuğumuzun hedefleri doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bu duygularla Merhum Başbuğumuzu, rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz. Kabri nur, ruhu şad olsun” diye konuştu.

Öteyandan Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe BaşkanlığıAlparslan Türkeş’in, vefatının 17’nci yılı nedeniyle 7 Nisan 2014 pazartesi günü Haydarçavuş Camiinde  akşam namazına mütakıben mevlid okutacak. Gün içerisinde ilçe başkanlığı önünde lokma hayrı yapılacak. 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı