Erkul: Sağlıkçıdan ambulans şoförü olmaz

Erkul: Sağlıkçıdan ambulans şoförü olmaz

Erkul, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün acil tıp teknikerlerinin ambulans şoförü olarak değerlendirilmesine yönelik uygulamasına tepki gösterdi.

MHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Karani Erkul, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün acil tıp teknikerlerinin ambulans şoförü olarak değerlendirilmesine yönelik uygulamasına tepki gösterdi.

Erkul, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen “Şoför Hizmet Alımı” konulu yazıda, çalışan güvenliği konusuna atıfta bulunularak ambulans şoförü hizmet alımı yapılmasının planlandığını dile getirdi.

Erkul “Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ambulans kazalarının önüne geçmek için böyle bir uygulamaya gittiği dile getiriliyor oysa burada bakanlık sağlık meslek mensuplarına kadro veremeyince bari şoför olarak siz istihdam edelim demektedir. Bu durumun kabul edilebilmesi mümkün değildir.  Ambulans kazaları ancak mesleği şoförlük olan ve ileri sürücülük eğitimine sahip kişilerin kadrolu istihdamı ve bu istihdamın elle tutulur gözle görülür bir sınav sistemi uygulayarak yapılması ile asgari düzeylere çekilebilir. Acil tıp teknikerleri ambulans şoförü yapılarak değil” dedi.

Erkul, “Uygulamayla asli görevi sağlık hizmeti sunmak olan sağlık personelinden şoförlük yapmasını istenmektedir. Asli görevi sağlık hizmeti sunmak olan sağlık personelinden şoförlük yapmasını isteyen sistem, asli işi şoförlük olan personeli, öncelikle sağlık personelinden seçiyor olması hiçte masumane bir yaklaşım değildir.” ifadelerini kullandı.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı