Erkul: süreç iyi okunmalıdır

Erkul: süreç iyi okunmalıdır

Erkul, son yıllarda özellikle Şirinçavuş'un da aralarında bulunduğu bir çok yerleşim yerinin sanayi yatırımlarının cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Bandırma’nın Şirinçavuş Köyünü ziyaret eden MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, son yıllarda özellikle Şirinçavuş’un da aralarında bulunduğu bir çok yerleşim yerinin sanayi yatırımlarının cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

 Erkul “Gelişmeler bölgede kalıcı ve sürdürülebilir bir büyümenin tetikleyicisinin sanayi sektörü olacağını göstermektedir. Bundan sonraki süreçte Güney Marmara ekonomisini sanayisiz düşünmek çok gerçekçi değildir. Güney Marmara`daki sanayi yapısı da ülke ve dünyadaki ekonomik gelişmelere paralel olarak değişmelidir. Bu değişim akışına bırakılmak yerine planlı,rekabetçi,ileri teknoloji kullanan çevre ile dost üretimler olarak şekillendirmelidir. Bu konuda belediyelere,üniversitelere kamu kurum ve kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir” dedi.

Yapılacak olan yatırımlarla Bandırma ve çevresinin son 10 yılda nüfusunun 500 bine ulaşmasının beklendiğini dile getiren Erkul, “Sanayiyle birlikte artan nüfusun ihtiyaçlarına yönelik sağlık,sosyal ve kültürel alanlar da da yatırımlara ihtiyaç vardır. Bunun için öncelikli olarak vizyonun belirlenmesi gereklidir. 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimler öncesinde tüm siyasi partiler çalışmalarını bu yönde yapmalıdır. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak çalışmalarımızı gerek büyükşehir gerekse Bandırma’da bu yönde yoğunlaştırdık”diye konuştu.

 

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı