Erkul`da tepki koydu

Erkul`da tepki koydu

MHP'li Erkul'dan okul müdürleri atamalarına tepki-Bu bir zulümdür, kıyımdır

MHP’li Erkul’dan okul müdürleri atamalarına tepki

Okul müdürleri değerlendirme puanlarında kıyım yapıldığını öne süren MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul “14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde yapılan değişiklikle dört yıllık görev sürelerini dolduran okul ve kurum yöneticileri 100 puan üzerinden değerlendirilmeye tabi tutulmuş yapılan değerlendirmede 75 puan ve üzerinde puan alanların görevlendirmeleri uzatılmış bu puanın altında kalan 18 okul yöneticisinin görevlerine son verilmiştir” dedi.

-Bu bir zulümdür, kıyımdır

Erkul “Bu değerlendirme yapılırken yıllarını eğitim yöneticiliğine vermiş okullarını örnek konuma getirmiş 18 yönetici sırf Eğitim Bir Sen Sendikasına üye olmadıkları için 75 puanın altında puan verilerek görevleri sonlandırılmıştır. Devlet Memurları Kanununun temel ilkeleri arasında yer alan kariyer ve liyakat esasları hiçe sayılmıştır. Okul müdürlerinin görevlendirilmesinde yetki her ne kadar Balıkesir Valiliğine bırakılmış olsada bu yetkinin sınırsız bir şekilde kullanılması mümkün değildir.  Kullanılan yetki kamu yararı ve hizmetin gereği ile sınırlandırılmıştır. Bu sınırın denetimi de yargı mercilerine aittir. Kıyım ve zulüm boyutlarına ulaşan yeniden görevlendirme değerlendirmelerinin iptal edilmesi, eğitim camiasının huzuru ve eğitim sistemimizin geleceği açısından bir zorunluluktur” şeklinde konuştu.


 
 


demokrat
4.09.2014 09:02:25
Çok geç de olsa teşekkürler. Bu sorun sadece müdürlerin değil;toplumun sindirilmesi ve hizaya getirilmesi meselesidir. Anlayanlara ithaf olunur.

  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu