Erkul`dan başbakana tehcir tepkisi

Erkul`dan başbakana tehcir tepkisi

Erkul, yaptığı yazılı basın açıklamasında 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında ABD`yle gerilen ilişkileri tamir etmek, güç odaklarının iltifatını kazanabilmek için milletimizin saygınlığına leke sürmeye teşebbüs etmiştir”dedi.

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, yaptığı yazılı basın açıklamasında “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında ABD`yle gerilen ilişkileri tamir etmek, güç odaklarının iltifatını kazanabilmek için milletimizin saygınlığına leke sürmeye teşebbüs etmiştir”dedi.

99 yıl sonra başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarını gayri insani bulmasının gayri milli olduğunu dile getiren Erkul , Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamalarıyla Türk Milletini küçük ve suçlu gösterdiğini öne sürdü. Erkul, Türkiye`nin milli meselelerine bu denli yabancılaşmış, tarihi hakikatleri çarpıtarak pusuda bekleyen mihrakların eline bu kadar koz verme merak ve amacında olmuş ikinci bir siyasiye rastlanmadığını söyledi.

-Gayri milli bir açıklama 

Erkul,Tehcir Kararı`nı eleştirmeye ve soykırıma bağlamaya kalkışanlar önce, o tarihlerde dünyanın başka coğrafyalarındaki akıl almaz soykırım ve insani trajedilere bakmalıdır. Dönemin şartları gereğince oldukça tutarlı ve hatta zorunlu olan Tehcir Kararı`nın, 99 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini yürüten bir zat tarafından gayr-i insani bulunması kesinlikle gayri millidir”dedi.

-Milletimizin utanacağı hiç bir şeyi olmamıştır  

Erkul, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde  Başbakan Erdoğan’ın açıkça Türkiye ve Türk milleti aleyhine faal halde bulunan soykırım şebekesinin geçim ve umut kapısı haline geldiğini, ancak bütün bunlara rağmen kendisinin cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini söyledi. Erkul devamında şunları söyledi “ Milliyetçi Hareket Partisi olarak topraklarımızı işgal etmiş yedi düveli de kapsayacak özür dileme ve taziye sunma furyasına suskun kalmayacaktır. Türk milletinin dününde utanacağı, sıkılacağı,af ve merhamet dileneceği herhangi bir yanlış ve kusuru yoktur. Bilinmelidir ki, asıl kusur, asıl arıza, asıl açmaz Başbakan Erdoğan`ın hasarlı ve sakıncalı politikalarındadır." 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı