Erkul`dan Bayrak yakan AKP tepkisi

Erkul`dan Bayrak yakan AKP tepkisi

Erkul' AKP kongresinde bayrak yakılmasına tepki gösterdi.

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Van il kongresi sonrasında Türk Bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Erkul, “AK Parti İl Başkanlığı’ndan bazı kişilerin il kongresi sonrasında temizlik yapıp toplanan çöpleri yaktıkları ve bu esnada Türk Bayrağını da yaktıklarına ilişkin bir video ve haber medyada paylaşılmıştır. Haberin yayına geçmesinin üzerinden 24 saat gibi bir süre geçmesine rağmen olayın muhatabı olan siyasi partiden herhangi bir açıklama yapılmamıştır. İzlediğimiz video da bayrak yakıldığı konusu sözlü olarak geçmekte ve bayrakla alakalı ciddiyetsiz bir konuşma mevcuttur”dedi.

Erkul“Cumhurbaşkanı Erdoğan “12 yıllık sürede bayrağımız, paramız, pasaportumuz daha fazla itibar kazandı” sözleriyle siyasi propaganda yaparken,Türk bayrağı düşmüş, yanmış, yerlerde sürünmüştür. Ülkemizi karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak için alçakça provokasyonlar havada uçuşurken her şey ortadayken mazeret bulmaya, çarpıtmaya kimse kalkışmasın" diye konuştu.

Erkul devamında şunları söyledi “Bayrak yakılıyorsa, bayrak saldırı ve hakaret görüyorsa sağduyulu ve vatansever kardeşlerimin ellerini vicdanlarına koyup düşünme zamanı gelmiş demektir. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlığımızın sembolü Ay Yıldızlı Al Bayrağımız bu kadar düşmanlık görmemiş, bu kadar hücuma uğramamıştır. AKP iktidarı sona yaklaşmış nefesi tükenmiştir. Bayrak namustur, Bayrak şereftir, Bayrak onurdur ; Namustan, Şereften ve Onurdan haberi olmayanların bayrağı sevmesi, bayrağı savunması, bayrak için dertlenmesi akla ziyandır”



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı