Erkul`dan dış politika eleştirisi

Erkul`dan dış politika eleştirisi

``Bölgesel ve küresel aktörlerle düzeyli, dengeli ve milli beklentileri özne yapan, milli hedefleri hesaba katan bir diyalog geliştirilememiştir”

Erkul’dan dış politika eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, yaptığı yazılı basın açıklamasında AK Parti Hükumetinin dış politikasını eleştirdi. Türkiye’nin belirsizliklerin sivrildiği, risklerin ilerlediği, tehlikelerin genişlediği bir süreci yaşadığını dile getiren Erkul “Türkiye’nin değil de, BOP’un maaşlı bir ara elemanı gibi çalışan Dışişleri Bakanı’nın sorumsuz ve derinlikten yoksun yaklaşımları, yakın coğrafyalardaki yönsüz değişim dalgasını, imkân ve kaynak analizini yapmadan yönetmeye talip olması sıkıntıları daha da artırmış, daha da tırmandırmıştır” dedi.

-Sınırdaşlarımızla ters düştük

Yanlış dış politikalardan dolayı Türkiye’nin sınırdaş olduğu her ülkeyle ters düştüğünü dile getiren Erkul “Ön alan, çok değişkenli, aktif ve değişim yanlısı olduğu iddia edilen dış politika Türkiye’nin sırtındaki kamburlardan birisi haline gelmiştir. AKP dünyayla entegrasyon, uyum ve karşılıklı işbirliği yerine, tecrit politikalarını önceliğine almış, yalnızlaşmayı tercih etmiştir. Buna da bir kılıf uydurmuş ve değerli yalnızlık ismini takmıştır. Bölgesel ve küresel aktörlerle düzeyli, dengeli ve milli beklentileri özne yapan, milli hedefleri hesaba katan bir diyalog geliştirilememiştir” şeklinde konuştu.

-Dış politika rasyonellikten uzak

Dış politikada istikrarın, milli perspektif ve seviye olmadan, içeride ekonomik kalkınma ve gerçekçi bir demokratikleşme hamlesinin sağlanamayacağının altını çizen Erkul, AKP hükümetinin geleneksel Türk dış politikasını küçümsediğini, hafife aldığını bunun yerine parti çıkarlarını monte ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın dış politikayı, uzlaşmak yerine meydan okuyan, yumuşak güç olmak yerine komşu ülkelerin rejimlerine müdahale eden bir şablona sığdırdığının altını çizen Erkul, AK Parti politikalarının gerçeklerden, temel ilke ve hedeflerden, rasyonellikten uzaklaştığını dile getirdi.

 
 
 


  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli