Erol Mütercimler, perde arkasını anlattı

Erol Mütercimler, perde arkasını anlattı

Erol Mütercimler, “Balıkesir, CHP’nin elinden balık gibi kayıp gidiyor”

Geride bıraktığımız ekim ayında Bandırma’da düzenlenen “5. Kitap Günleri”ne “onur konuğu” olarak katılan yazar ve televizyon programcısı Erol Mütercimler, “Balıkesir, CHP’nin elinden balık gibi kayıp gidiyor. Hem CHP hem de İYİ Parti kaybedecek” dedi.

Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında şunları anlattı:

“Bandırma’da, Kitap Günleri’ne onur konuğu olarak katılıp, bir de konuşma yaptım. Bandırma’nın çok değerli bir avukat belediye başkanı var. Bildiğiniz gibi CHP, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ahmet Akın’ı açıkladı. Ahmet Bey, enerji konusunda çok güçlü. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilseydi, Ahmet Akın, Enerji Bakanı olacaktı. Bandırma’da çok güçlü bir siyasetçi daha var. İYİ Parti’den Turhan Çömez de değerli bir siyasetçi ve Bandırma çocuğu. Turhan Bey bana, ‘Ahmet Akın ile tam 8 toplantı yaptık. Kendisine, ‘Sana Balıkesir’i bırakalım ve seni destekleyelim ama bize de bir veya iki başkanlıkları bırakın. Bir ilçeye de razıyız. Bandırma veya Edremit ilçeleri belediye başkanlığını bize verin’ dedim. Ahmet Bey, bu önerimizi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ilettiğini belirterek, ‘Özgür Bey de yardımcıları da Balıkesir ilindeki hiçbir ilçe belediyesini bırakmaya, hiçbir ilçeden vazgeçmeye razı olmuyor yanıtını verdi’ dedikten sonra şöyle ekledi: “Ne yapsaydık Erol Bey? Bundan önceki seçimde CHP için çok çalıştık ama bu durumda ne yapsaydık?’

Turhan Çömez haklı. Turhan Bey, Bandırma çocuğu ve Bandırma’da çok güçlü. Annesinin evi de cumhuriyet meydanında. Bundan önceki seçimde, annesinin evine dev bir Kemal Kılıçdaroğlu posteri asmış. Turhan Bey, Bandırma’da seçime girse mutlaka kazanırdı. Ama şunu belirtmek isterim ki Balıkesir için tam bir akılsız, saçma sapan bir politik politika uygulanıyor. Bu saçma sapan değerlendirmesini siyaseten yapıyorum. Balıkesir, CHP’nin elinden balık gibi kayıp gidiyor. Hem CHP hem İYİ Parti kaybedecek. Bakalım yanılacak mıyım, yanılmayacak mıyım göreceğiz.” 



Anahtar Kelimeler: Mütercimler perde arkasını anlattı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı