Eski askeri lojmanların tapusu Erdek Belediyesi´nde

Eski askeri lojmanların tapusu Erdek Belediyesi´nde

Erdek, Alaattinler Mahallesi´nde bulunan eski askeri lojmanların belediyenin mülkü oldu

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Alaattinler Mahallesi´nde bulunan eski askeri lojmanların belediyenin mülkü olduğunu açıkladı. Sarı, 36 daireden oluşan lojmanlar hakkında şu bilgiyi verdi:

?Bu lojmanların hikâyesi uzundur. Erdek Belediyesi, 1980 yılından önce o bölgede kamulaştırma yapmıştı. Ancak, 1980´den sonra askerler, yeni bir kamulaştırmayla bu lojmanlara sahip oldular. Erdek Belediyesi, 1984 seçiminin ardından bu lojmanlar için dava açarak kazandı. Ancak, nedense 1989´dan sonra bu dosya içi dikkate alınmayarak, sümen altı edilmiş.

Göreve geldiğimde, dosyaları incelerken bu dosya gözüme ilişti. Hemen, ?Burası bizim. Askeriyeye kullandıkları beş yıllık süre için geriye dönük ecri misil çıkarın´ dedim. Bu para yaklaşık 400 bin liraydı. Ancak ödenmedi. Sonuçta, bu lojmanları terk etmelerini istedik. Onlar, yıkarak çıkmak istediler. Biz de yıkmamalarını isteyip, o binaları güçlendirerek Erdek yararına kullanabileceğimizi bildirdik. Bunun üzerine boşalttılar. Yani, bu yerin tapusu bizim. Şimdi, beklemedeyiz.? Önder BALIKÇI

/resimler/2017-3/27/1442048651582.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli