Eski Bakanlar "Adalet ve Demokrasi" Meşalesi yaktı

Eski Bakanlar

Eski Bakanları bir araya getiren Çanakkale buluşması ?Demokratik halk hareketi? olarak tanımlanıp, başına eski Sağlık Bakanı Rifat Serdaroğlu getirildi.

   İlk kez Atatürk´ün TBMM´de Gençliğe hitabesini okuduğu tarih olan 20 Ekim´de Adana buluşması ile gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi platformu, 2. Buluşmasını 24 Kasım Öğrenmenler gününde Çanakkale´de gerçekleştirerek ulusal hareketin adını ?Yeni Bir Halk Hareketi? olarak tanımladı.

İçlerinde Demokrat misyonun önde gelen isimleri Eski Bakanlardan Mehmet Gazioğlu, Rifat Serdaroğlu, A. Baki Ataç, Saffet Sert,  Mehmet Dülger´in yanı sıra birçok eski milletvekili, Emekli General ve Türkiye Genelinde 81 ilden gelen ?Demokratik Hareket? temsilcilerinin hazır bulunduğu Halk Hareketi saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

Çanakkale´deki buluşmada oluşturulan Divan´ın başkanlığına Eski İç İşleri Bakanı Mehmet Gazioğlu getirilirken, yapılan konuşma ve açıklanan görüşler ışığında bundan sonrası için süre gelecek hareketin başına Eski Sağlık Bakanı Rifat Serdaroğlu´nun getirilmesi kararlaştırıldı.

Serdaroğlu, yaptığı konuşmada ?Bu yeni bir halk hareketidir, siyaseten bir beklentisi olmayan insanların ulusal birlik ve bütünlük içinde Anayasamızın ilk 6 maddesine sadık kalarak ulus bütünlüğü içinde yaşama geçirilecek siyasi bir hareket olacak.? Dedi.

Adalet ve Demokrasi platformu için Çanakkale´de bir araya gelen önemli isimler daha sonra kürsü konuşmalarını yaparak hedef ve amaca yönelik açıklamalarda bulundular.

Adalet Partisi, Doğruyol Partisi gibi dönemin iktidar partisinde teşkilat başkanlıkları ve Bakanlık yapan Rifat Serdaroğlu Çanakkaledeki kürsü konuşmasındaki üslup ve karakterist davranışları ile Demirel´i anımsattı.

Eski Adalet Bakanı ve Meclis Başkanlarından Mehmet Gazioğlu´nun başkanlık ettiği "Demokratik Halk Hareketi"nin Çanakkale buluşmasında sık sık gelinen noktada ülkede yaşanan gidişatın olumsuzluklarına vurgu yapılarak, ülkenin kaderine terkedilmeyeceğinin altı çizildi.

Yeni demokratik Hareketin genç isimlerinden, Galatasaray kulübü yöneticisi Adnan Öztürk´ün etkili konuşması ayakta alkışlandı. Öztürk´ün ardından Galip Kaba, Av.Yusuf Giritli, Av.Murat Uysal, ve Yozgat eski Milletvekili Yusuf Bacanlı konuştu.

"Demokratik Halk Hareketi"nin Çanakkale buluşmasında eski Bakanları yanı sıra Eski Yozgat Milletvekili Yusuf Bacanlı, Balıkesir vekilleri Sami Sözat, Ahmet Bilgiç, Kocaeli vekili İbrahim Artvinli, Muğla vekili Ülfettin Akar, Manisa vekili Ümit Canuyar, Çanakkale vekili Süleyman Ayhan, Rahmi Özer, Şırnak vekili Bayar Öktem, Antalya vekili Ali Karataş´ın yanı sıra emekli generaller ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri hazır bulundu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli