Eski Bandırma, Fotoğrafla canlanıyor

Eski Bandırma, Fotoğrafla canlanıyor

Bandırma Belediyesi, Kentin eski fotoğraflarını topluyor.

Güney Marmara´nın en güzel kentlerinden biri olan Bandırma´nın eski fotoğrafları gün yüzüne çıkarılıyor.

Bandırma Belediyesi tarafından bu konuda bir çalışma başlatıldı.

Daha önce 1999 yılında ?Eski Fotoğraflarla Bandırma? adıyla bir kitapla toplanan eski Bandırma fotoğrafları, daha geniş bir çalışmayla yeniden canlanacak.

Bandırma, tarihine büyük bir ışık tutan ve çok büyük beğeni alan ?Eski Fotoğraflarla Bandırma? adlı kitabın tükenmesi ve bu önemli çalışmanın yeni eklenen fotoğraflarla daha da zenginleştirilmesi amacıyla yeni bir kitap hazırlanacak.

/resimler/2016-9/1/0955098171876.jpg

HERKES KATKI VEREBİLİR

Kitabın olabildiğince zengin bir hale gelmesi için geniş bir katılım çok önemli. Bu nedenle elinde eski Bandırma fotoğrafları olanların (kart baskısı veya dijital) bu fotoğrafları bize ulaştırmasını bekliyoruz.  Kart olarak gönderilen fotoğraflar taranarak dijital hale getirildikten sonra sahiplerine iade edilecek. Dijital fotoğrafların ise, net bir baskı elde edilebilmesi için yüksek çözünürlükte orijinal dosyaların gönderilmesi gerekiyor. İnternetten alınan küçük boyutlu fotoğraflar, baskı için uygun olmuyor.

Yeni kitap hazırlığı için; Edip Bülent VOLKAN, Erdem ÖZCAN, Ahmet PESEN, Önder BALIKÇI, Sebahattin PRAVADALI, Ömer GÖZÜKARA ve İsmail ÜLKER´den oluşan bir komisyon oluşturuldu. Düzenli olarak çalışmalarını sürdüren komisyon çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Dursun MİRZA, Bandırma tarihi için büyük önem taşıyan bu çalışmanın ortaya çıkmasında görev alan komisyon üyelerine teşekkür ederek: ?Belediye olarak kentimizin kültürel zenginliğini arttırıcı çalışmalara özel bir önem veriyoruz. Bu çalışma da Bandırma´nın tarihi açısından büyük önem taşımaktadır. Elinde eski Bandırma fotoğrafı olan herkesi bu çalışmaya katkı vermeye çağırıyorum? dedi.

Dünyanın dört bir yanından elinde eski Bandırma fotoğrafı olanları, bu önemli çalışmaya katkı sağlamaya çağırıyoruz. Fotoğrafın alındığı kaynak kişinin ismi fotoğrafla ilgili açıklamalarla birlikte kitapta belirtilecek.

/resimler/2016-9/1/0956308486003.jpg

Ayrıntılı bilgi için;

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

İsmail ÜLKER

Tel: 0(266) 711 11 16 - 0(266) 711 11 11 (2505)

e-mail: ismailulker@bandirma-bld.gov.tr



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli