Eski Çöplük Köpekleri

Eski Çöplük Köpekleri

Bir avuç deli yürek´in umut dolu çabası onları yaşama bağlayan bir yudum su için

Doğayı sevmek güzel de, doğanın yaşamı paylaştığı canlılarla birlikte sevmek daha güzel

Bandırma Ayyıldıztep şehir çöplüğü 5 yıl önce Büyükşehir yapılanması ile kullanım ve tasarruf hakkı Büyükşehir´e geçmesi, Büyükşehir´in şehir kabristanı önünde yaptığı terfi istasyonu ile Bandırma´nın çöpünü vakumlayarak Balıkesir´e taşıması terk edilen çöplükte doğal yaşamın sonu oldu.

Ayyıldıztepe çöplüğünün aktif olduğu süreçte, çevresine konuşlanan yüzlerce sokak köpeği, atılan çöplerden buldukları yiyeceklerle yaşamlarını idame ettirirken, çöplüğün terk edilmesi ile iki lokla ekmek, bir yudum su için gönüllü yolu beklemek durumunda kaldılar.

Ayyıldıztep eski şehir çöplüğünde güçlünün, güçsüzü yok ettiğine şahit olan Gülen Soykal önderliğindeki bir grup gönüllü masumane bir çaba ile Ayyıldıztepe çöplüğünün öteki yüzünde buldukları kaybolan insanlığı yeniden tesis etmek adına başlattıkları çaba kendileri gibi düşünenlerin idolü olmasına neden oldu.

Sanal dünyada paylaşılan dramlar bir süre sonra sosyal medya üzerinden yol arkadaşlığına dönüşüp "Eski Çöplük Melekleri" arkadaş grubunun doğuşuna neden oldu.

"Eski Çöplük Melekleri" hiçte alışık olmadıkları bir atmosferin havasını teneffüs ederken, eski çöplükteki 200´e yakın sokak köpeği için umut oldular.

Yaşanan olumsuzluk, paylaşılan doğa ve hayvan sevgisi bir süre sonra geniş bir kitle tarafından takip edilmeye başlanıp, katkı anlamında elini taşın altına koymak isteyen gönüllülerin takip ettiği sosyal paylaşım ağı olmaktan çıkıp, ABD´den dahi ayni duyguyu paylaşanların katkı vermek istedikleri bir oluşum oldu.

"Eski Çöplük Melekleri" Vahşi depolamanın göz ardı ettiği arka bahçesindeki sokak köpeklerinin dramı Bandırma ve Büyükşehir belediyeleri yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğüne iletildi. Bandırma Belediyesi kendi sorumluluğunda olmamasına karşın, zaman zaman stratejik destekte bulunurken, bölgenin asıl sahibi Balıkesir Büyükşehir ve Orman İşletme Müdürlüğünden hala ses seda yok!...

   YEMEK ARTIKLARI ÇÖPE GİTMESİN

"Eski Çöplük Melekleri" gün aşrı su ve mama ihtiyaçlarını karşılamak adına verdikleri çaba elbette takdire şayan ancak ister istemez "Nereye kadar?" sorusunun da sorulmasına neden oluyor.

İşte "Eski Çöplük Melekleri"nin bu noktada beklentileri okadar abartılı değil, Bandırma´da faaliyet gösteren Etimaden, Bağfaş, Banvit, Yemek Fabrikaları, Hava Üssü gibi kuruluşlar mutfak artıklarını Mezarlık yanındaki çöp terfi istasyonuna değil, Ayyıldıztepe eski çöplüğüne bırakmaları...

    SULUK ve GÖLGELİK KATKISI

"Eski Çöplük Melekleri" özellikle yaz aylarında yaşanan yoğun sıcak nedeni ile Köpekleri su ve gölgelik ihtiyacının karşılanması için Belediye´den katkı bekleniyor.

Damacana ile su taşınması yerine arasöz ile yapılacak su desteği ortamı benimsemiş köpeklerin dağılarak şehrin kenar sokaklarını mesken tutmasını önlemiş olacak.



Anahtar Kelimeler: Eski Çöplük Köpekleri
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli