Eski milletvekili Balyalı konuştu

Eski milletvekili Balyalı konuştu

Eski Balıkesir Milletvekili Hüseyin Balyalı: ?24 Haziran´da parlamenter sistemi savunan adaylara oy verilmeli?

19. dönem Doğruyol Partisi(DYP) Balıkesir Milletvekili Hüseyin Balyalı, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

Hâlen yaşamını Edincik´te sürdüren, 1991-1995 yılları arasında, CHP-DYP koalisyon hükümeti döneminde parlamentoda bulunan Balyalı, ?O dönemde, plan ve bütçe komisyonunda yer alıyordum. Manyas ve Gönen barajlarının projelerinin hazırlanmasının yanı sıra Balıkesir ilinde yapılan diğer baraj ve göletlerde de büyük katkım oldu? dedi. Gönen Barajı projesinin 4 yılda tamamlandığına, Manyas Barajı´nın ise 20 yıl gecikmeyle bitirildiğine dikkati çeken Balyalı, ?Ayrıca, Balıkesir ilinde 13 göleti hizmete soktuk? diye konuştu.

BANDIRMA´YA FAKÜLTE ve KÜFÜRLER

Bandırma´ya İİBF´nin kurulmasında en büyük pay sahiplerinin başında gelen 77 yaşındaki Balyalı, şunları söyledi:

?Bandırma´ya fakülte yapılması için yer gerekiyordu. 1992 yılında, fakülte binası yeri için Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü arazisinden bin dönümün yanı sıra Bandırma Devlet Hastanesi için 40 dönümlük yer alınmasını sağladım. Fakültemiz önce geçici şekilde, prefabrik yapılan bir binada hizmet verdi. Böylece fakültemizi Bandırma´ya kazandırdık. O dönemde, Balıkesir´den birçok kişi, ?Bandırma´ya nasıl fakülte yaparsın?´ diye bana küfürlü mesajlar çektiler.? O dönemde, Bandırma´yı il yapma girişimleri hakkında da bilgi veren Balyalı, ?İl olma şansını son anda kaçırdık? dedi.

PARLAMENTER SİSTEME OY VERİLMELİ

24 Haziran seçimi hakkında da düşüncelerini açıklayan Balyalı, şu değerlendirmede bulundu:

?24 Haziran seçimi çok önemli. Eğer cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirse Türkiye Cumhuriyeti ortadan kalkacak. Parlamentonun değeri sıfıra inecek. Milletvekilleri gensoru, soru önergesi veremeyecekler. Yasa yapamayacaklar. Parlamentodaki temizlikçiden farkları kalmayacak. Sadece maaş alacaklar. Vatandaşlar, kendilerinden hizmet istediğinde, ?Yetki yok´ diyecekler. Her şey, cumhurbaşkanı seçilecek kişinin iki dudağının arasında olacak. Tüm kararları o verecek. Hatta vatandaşların özgürlükleri bile ortadan kalkacak. Bu nedenlerle vatandaşlarımız, 24 Haziran´da, ?Tekrar parlamenter sistemi getireceğim´ diyen adaylara oy vermeli.? Önder BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli