Eski Bakan Ataç: “Erdek turizmde hak ettiği yerde değil” “Bandırma il olmalıdır”

Eski Bakan Ataç: “Erdek turizmde hak ettiği yerde değil” “Bandırma il olmalıdır”

19. ve 20. Dönem Balıkesir Milletvekili, Devlet, Sanayi ve Ticaret eski bakanı Av. Abdülbaki Ataç, “Erdek turizmde hak ettiği yerde değil” dedi.

19. ve 20. Dönem Balıkesir Milletvekili, Devlet, Sanayi ve Ticaret eski bakanı Av. Abdülbaki Ataç, “Erdek turizmde hak ettiği yerde değil” dedi.

Yıllar önce Erdek’e yerleşen Ataç, şu değerlendirmede bulundu:

“Erdek’in, turizmde parlak yıllar yaşadığı dönemde güney sahilleri turizme açılmamıştı. Güney sahillerinin turizme açılmasından ve Marmara Denizi’nin kirlenmesinden sonra Erdek, turizmde ikinci plana düştü. Buna rağmen geçtiğimiz 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Erdek, turist akınına uğradı. Son 10-15 yıldan beri bu kadar turist gelmemişti. Bunun nedeni benzinin pahalılığı başta olmak üzere ekonomik koşulları ağırlığıydı. Buna paralel şekilde vatandaşlar, güney sahilleri yerine Erdek’e tercih ettiler. Aslında Erdek, güney sahillerine göre çok daha iyi havası ile farklı bir cennet ilçe. Tabii 1980’li yıllarda Erdek’te pansiyonculuk yaygındı. Devlet de pansiyonculuk yapanlara destek sağlıyordu. Şimdi bu uygulama ortadan kalktı. Artık Erdek’e, ağırlıklı olarak büyükşehirlerin sorunlarından kaçan, ilçede yazlıkları bulunan vatandaşlar geliyor. Genç kuşak, eğlence yönü zayıf olduğundan Erdek’i tercih etmiyor. Erdek’te sinema yok, hamam yok, müze yok. Tabii ki doğası çok güzel. Ocaklar, Avşa ve Marmara gibi turizm bölgelerine de yakın. Bu özellikleri avantaja çevirmek gerekiyor.”

KEŞKE KÖYLER MAHALLEYE DÖNÜŞMESEYDİ

Balıkesir’in, 2014 yılında “Bütünşehir” olmasıyla birlikte belde ve mahallelerin köy olmasının yararlı olmadığını vurgulayan Ataç, “Köylerin yok olmasıyla köylerdeki üretim ortadan kalktı. Aslında ilçe olmaları gereken Edincik, Altınoluk, Akçay, Zeytini gibi beldeler mahalle durumuna dönüştü. Bunu doğru bulmuyorum. Bu yasa ya değişmeli, ya da aksayan yönleri düzeltilmeli” dedi.

BANDIRMA İL OLMAYI HAK ETTİ

Milletvekilliği döneminde, TBMM Başkanlığına, Bandırma’nın il olması için verilen önergeye ilk imzayı kendisinin attığını belirten eski bakan Abdulbaki Ataç, “Halen çok sayıda ilden büyük olan Bandırma gelişmişliği ve konumuyla il olmayı hak ediyor” diye konuştu.

Vatandaşın içinde yaşadığını belirten Ataç, “Adına ekonomik kriz, enflasyon veya hayat pahalılığı, ne derseniz deyin, vatandaş büyük sıkıntı içinde. İnşallah bu zorlukları aşarız” dedi.

Genel seçimin önümüzdeki haziran ayında yapılacağına işaret eden Ataç, “Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, normal zamanında yapılacak seçimde bir daha aday olamayacağı tartışmalarını önlemek için seçim tarihini biraz öne çekebilir” değerlendirmesinde bulundu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı