ESKİ ÇÖPLÜK MELEKLERİNDEN GÜMÇED’E DESTEK

ESKİ ÇÖPLÜK MELEKLERİNDEN GÜMÇED’E DESTEK

BELEDİYELER SÖZDE HAYVANSEVER, BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

Bandırma’daki eski çöplükte yaşayan hayvanlara kendilerini adayan ‘Eski Çöplük Melekleri’ Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Bandırma Şubesinin basın açıklamasına katılarak Levent Mahallesinde yaşanan sokak hayvanlarının zehirlenmesi olayında konunun takipçisi olacaklarını belirttiler. Gönüllüler ayrıca geçtiğimiz hafta Balıkesir’in diğer ilçelerindeki izlenimlerini paylaşarak çarpıcı bilgiler verdi.

 Kendilerini ‘Eski Çöplük Melekleri’ olarak adlandıran gönüllüler Ayyıldız Tepe civarındaki kapatılan eski çöplük sahasında yaşam mücadelesi veren köpeklere destek oluyor. Kısıtlı imkânlar ile bölgede yaşam savaşı veren hayvanlara yardım eli uzatan gönüllüler yaz-kış demeden hayvanlara mama ve su tedarik etmeye çalışıyor.

Gönüller adına konuşan Gülen Soykal: “Kısıtlı imkânlarımızla oradaki hayvanlara yardım için çabalıyoruz. İnsanlar duyarlı gibi görünse de maalesef işin ucundan tutan çok az. Burada maalesef çok acı görüntülerle karşılaştık. Açtıktan birbirini yemeye çalışan hayvanları gördük. Yaz sıcağında susuzluktan ölen hayvanları gördük. Hiçbir kurumdan destek alamadık. Bu yüzden kendi imkânlarımızla orada en azından yağmurdan, soğuktan, güneşten korunabilmeleri için bir barınak yaptık. Sanayiden bir tonluk bir su deposu satın alıp oraya biz koyduk. 150 TL’lik bir depo için kimse elini taşın altına koymadı” dedi.

BELEDİYELER SÖZDE HAYVANSEVER

Belediyelere de eleştirilerde bulunan Soykal: “Geçtiğimiz günlerde yaşanan zehirlenme olayı ile ilgili Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun gecenin geç bir saatinde, o da ısrarlı aramalara mecbur kalarak geldi. Biz isterdik ki bu konunun hukuki takipçisi Bandırma Belediyesi olsun. Ama sadece sözde hayvan severler…İş seçim zamanında ‘ben de hayvan severim’ demekle olmuyor.  Çöplükteki hayvanlar için gittiğimizde: ‘Orası bizim alanımız değil’ diyerek işin içinden çıkıyorlar” dedi.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

Konu ile ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediyesine de gittiklerini söyleyen Soykal: “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vehbi Yörük ile görüştük. Kendisi çok ilgilendi, ‘keşke daha önce haberimiz olsaydı’ dedi. Gerekli yardımları yapacaklarını söyledi. Haftada bir mama desteği verebileceklerini söylediler. Hatta bizlerin de desteği ile oradaki canlarımızı peyderpey İvrindi’deki hayvan barınağına götürdüler. Ancak gidip gördüğümüzde bunu yaptığımız için pişman olduk. Oranın durumu da çok kötü… Bizim gönderdiğimiz hayvanların hiçbiri orada değildi. Mevcut hayvanlar açlıktan kendi dışkılarını yiyiyorlardı. Görevliler ile kısa süreli tartışmalar da yaşadık. Oradan Ovaköy barınağına geçtik, orası nispeten daha iyiydi. Bizler bu işin peşini bırakmayacağız. Bu canlar için herkesin desteğine açığız” dedi. Ozan Ertuğrul 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı