Eski Çöplük Meleklerine 10 Kulübe

Eski Çöplük Meleklerine 10 Kulübe

Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez elini uzattı.

Bandırma’da terk edilen Ayyıldıztepe, eski kent çöplüğünde barınan ve sokak hayvanları gönüllüsü Gülen Kayacık tarafından himaye edilen 100 dolayında köpek, eski çöplükte yapılacak düzenleme nedeni ile başka bir alana kaydırıldı.

Ayyıldıztepe eski çöplüğü yakınlarında yeni bir yer tahsis edilen “Eski Çöplük Melekleri” sokak köpekleri ve gönüllü bakıcıları Gülen Kayacık, verilen vaatlerin sözde kalmadığını görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Eski Çöplük Melekleri gönüllüsü Gülen Kayacık, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez beyin talebimize olan taahhüdünün bir bölümü bugün bize olaşan 10 kulübe ile yerine getirilmiş oldu. Talebimiz olan 10 kulübe daha bekliyoruz. Elbette bunlar yeterli değil, önemli olan bizim bu dilsiz canlılara bakış açımıza ışık tutup, geleceğe olan umutlarımızın kırılmaması, Kış geliyor Eski Çöplük Melekleri kapsamında yaklaşık 100-120 köpeğimiz var, bunları bulundukları mecrada barındırmaz isek, bir süre sonra kent varoşlarına inip beklenmeyecek hadiselere tanık olabiliriz, işte bu noktada Sokak Meleklerine olan sevgimizin toplumsal yaşam adına nedenli önemli olduğunu anlamış oluruz.” Dedi.

Eski Çöplük Melekleri gönüllüsü, Gülen Kayacık gerek büyükşehir, gerekse Bandırma belediyesinin katkılarını gördüklerini ancak yeterli olmadığını vurgularken zaman zaman yaşanan sağlık sorunları veteriner ve sağlık malzemesi ihtiyacı, yem ve su ihtiyacı gibi öncelikli beklentilerimize cevap verilirse çok mutlu olacaklarını ifade etti



İlhan taşkın
10.10.2020 16:43:59
Gülen kayacık senki sessiz kulların sesi oluyorsun o masumlara kucak açıp kendi yaşamını onlara adıyorsun senini için ne desem ne yapsam hakkını ödeyemeyiz iyiki varsı n yüzünden gülüşün eksik olmasın

Anahtar Kelimeler: Çöplük Meleklerine Kulübe
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı