Eski futbolcular onu anlattı.

Eski futbolcular onu anlattı.

Vefat eden Fuat Önkol (Koltukçu) ebediyete uğurlandı.

Efsane kadronun futbolcuları, Önkol’u anlattılar

Fuat Önkol’un(Koltukçu) vefatı, doğum yeri Bandırma ve bir süredir yaşadığı Erdek’te üzüntü yarattı. Önkol, Bandırma mezarlığında toprağa verildi.

1 Nisan 1945’te, Bandırma’da doğan Önkol, Bandırmaspor Kulübü’nde de yöneticilik görevinde bulunmuştu.

    ESKİ FUTBOLCULAR NE DEDİ

Bandırmaspor’un eski futbolcuları, Önkol’un vefatından duydukları üzüntüyü şöyle dile getirdiler:

VURAL KAYA: “Çok üzgünüm. Bizde çok emeği vardı. Çok iyi bir insandı. Neşeli kişiliğiyle tanıdığımız Fuat ağabeyi özleyeceğiz.”

ADNAN ESEN: “Üzüntümü anlatmama imkan yok. Bandırmaspor’da futbol oynadığımız yıllarda, lojmanımızın çok yakınında, Fuat ağabeyin kardeşi Vedat Önkol’un işlettiği lokale gelirdik. Orada Fuat ağabeyle çok hoş sohbetlerimiz olurdu. Hiç unutmuyorum, Bandırmaspor’da oynarken, Galatasaray Kulübü’nden transfer teklifi almıştım. ‘Acaba, Galatasaray’a gidersem büyük kulüpte kaybolur muyum?’ diye düşünüyordum. O günlerde Fuat ağabey, bana, ‘Gel, seninle şöyle mendirekte bir gezinti yapalım’ dedi. Bu gezinti sırasında Galatasaray’a gitmem için beni çok rahatlattı ve Galatasaray’ın teklifini kabul ettim. Çok neşeli, sosyal, futbolun yanında, renkli bir kişiliğe sahipti. Bandırma’ya mal olan bir ağabeyimizdi.”

HAYRETTİN KILIÇ: “Fuat ağabey, bizler için çok özeldi. Hepimize ağabeylik yaptı. Bandırma’nın bir değeriydi. Birlikte çok güzel günlerimiz oldu. Renkli bir kişiliği vardı. Bandırma ve Erdek’e yolumuz düştüğünde hemen onu arardık. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Onu arayacağız.”

MUSTAFA DAL: “Fuat ağabey, adeta babamız gibiydi. Kardeşinin işlettiği lokale sık sık giderdik. Çok neşeli sohbetlerini zevkle dinlerdik. Bandırma ve Erdek, değerli bir evladını kaybetti.”

HAYRİ ARABACIGİL: “Bandırma’nın simgesiydi. Ben de aralarında olmak üzere birçok futbolcuyu Bandırmaspor’a kazandırdı. Çok üzgünüm. Onu neşeli sohbetleriyle her zaman hatırlayacağım.”

BEKİR YAŞAR: “Çok sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Çok sosyal ve neşeli bir yapısı vardı. Sohbetlerini sıkılmadan dinlerdik. Bizlere her zaman destek verdi.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: futbolcular anlattı.
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli