Eski hükümlülere sertifikaları verildi.

Eski hükümlülere sertifikaları verildi.

Bandırma’da İş Makinesi Operatörlüğü kursunu tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan yedi eski hükümlüye sertifikaları verildi.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Eylül ayı toplantısı  Bandırma Ticaret Odası Toplantı Salonunda, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş başkanlığında yapıldı. 

Koruma Kuruluna müracaat eden eski hükümlülerin talepleri ve denetimli serbestlikten faydalanan yükümlülerin iş ve meslek edindirilmesi, iyileştirilmesiyle topluma kazandırılmasına yönelik gündemin değerlendirildiği toplantıda, Bandırma Sürücü Kursu ve Bandırma Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortak iş birliği kapsamında gerçekleşen İş Makinesi Operatörlüğü (beko-loder ve forklift) kursunu tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan (7) eski hükümlüye Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş tarafından sertifikaları takdim edildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş ; Denetimli Serbestliğin salt bir yaptırım biçimi yada bir infaz kurumu olmadığını, yükümlüleri sosyal hayatın dışına itmeden mümkün olduğu kadar toplumdan koparılmadan onların sorunlarını dikkate alıp çözümler arayan bir ceza adalet yöntemi olduğunu, cezanın tek başına bu amaca ulaşmaktan uzak olduğu; bu kapsamda yükümlülerin tekrar suç işlemesinin önüne geçmek, topluma olan saygı ve güven kazanmaları, iş ve meslek edinmeleri için Bandırma Koruma Kurulu olarak her türlü gayretin içerisinde olduklarını ifade etti.

Gerçekleşen toplantıya kurul üyeleri; Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin Evren Öztürkoğlu ve Uzm. Dr. Psikiyatr Salih Kalyoncu, Denetimli Serbestlik Müdürü Özcan Deniz, Bandırma İşkur Hizmet Merkezi Müdürü Sadık Gündoğan, Halk Bankası Bandırma Şubesi Müdürü Ridvan Din, Ziraat Bankası Bandırma Şubesi Müdürü Yetkin Tanca, Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Neşe Adıgüzel Yakar, Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2.Müdürü Metin Gökçek, Bandırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şerife Kara, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdürü Nihal Mert, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Selçuk ve Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Levent Oral katıldı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı