Eski mezarlık temizlendi

Eski mezarlık temizlendi

Tarihi vasfı olan eski mezarlık Belediye tarafından bakım ve onarıma alındı.




TARİHİ MEZARLIKTA BAKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI.


Kentimizde Kapalı Pazar Yerinin yanında bulunan tescilli tarihi mezarlıkta bakım ve koruma çalışmaları başladı. Bandırma Belediyesi, Anıtlar Kurulu ve Bandırma Arkeoloji Müzesi yetkilileri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında tarihi mezarların bakımları ve tarihi mezar taşlarının temizlenerek, numaralandırılması ve koruma altına alınması çalışmaları hız kazandı.

Devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, bu çalışmanın tarihi mirasımızın korunması adına çok önemli çalışma olduğunu ifade etti.

Mirza, konuyla ilgili olarak şu açıklamalara yer verdi:

Anıtlar Kurulu, Bandırma Arkeoloji Müzesi ve Bandırma Belediyesi ile birlikte bu üç kurumun başlattığı yeni bir proje var. Bu eski mezarlığımızdaki tarihi mezarları korumak ve tarihi mezar taşlarını da koruma altına alarak numaralandırmak ve bu taşları belli bir alanda korumayı hedefliyoruz. Şu anda belediyemize bağlı ekipler ile birlikte müze yetkilileri bu tarihi mezar taşlarını dizerek numaralandırma işlemlerini gerçekleştiriyor. Bundan sonraki işlemde de bu taşlar temizlenerek koruma altına alınacak. Böylece tarihi mirasımıza da sahip çıkmış olacağız”

Bu çalışmalarla birlikte belediye ekiplerinin tarihi mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmalarını da yerine getirdiğini belirten Mirza, otlarını biçilmesi, çevrenin temizliği ve diğer bakım çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağını söyledi.



Çınarlı Mahallesinde Yama çalışmaları başladı.

Öte yandan Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Çınarlı Mahallesinde yapmış olduğu yol bakım-onarım çalışmalarını yerinde inceledi.  Buradaki çalışmalarının ardından kahvehane ziyareti gerçekleştiren Mirza, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşlara yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli