ESKİ SANTRAL-YENİ KÜLTÜR MERKEZİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

ESKİ SANTRAL-YENİ KÜLTÜR MERKEZİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Bandırma Belediyesi tarafından Eski Elektrik Fabrikasını Kültür ve Sanat Merkezine dönüştürecek olan restorasyon çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Bandırma Belediyesi tarafından Eski Elektrik Fabrikasını Kültür ve Sanat Merkezine dönüştürecek olan restorasyon çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Dursun Mirza, yapının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Restorasyon çalışmalarıyla Eski Elektrik Fabrikasının dokusunun korunacağını ifade eden Belediye Başkanı Dursun Mirza çalışmaların ardından yapının Bandırma’ya yakışan bir kültür ve sanat merkezine dönüşeceğini söyledi.

Mirza: “Eski dönemlerde Bandırma’nın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kullanılan Eski Elektrik Fabrikası kentimizin tarihi yapılarından biri. Bu kültür mirasımızı yeni bir planla Kültür ve Sanat Merkezine dönüştürecek olan restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.  Elbette tarihi binaları korumak ve gelecek nesillere aktarmak çok önemli bir husus. Bizlerde bu yapımızın kendine özgü olan tarihi dokusunu koruyarak restorasyon çalışmalarını titizlilikle gerçekleştiriyoruz” dedi.

Restorasyon çalışmalarının ardından Kültür Merkezine dönüşecek olan tarihi yapı hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, farklı özellikleri bünyesinde barındıran modern bir kültür merkezinin ortaya çıkacağını söyledi.

Mirza: “Çalışmaların ardından Kültür ve Sanat Merkezine dönüşecek olan bu binamızın giriş bölümündeki 60 m²’lik bir alanda bekleme ve aynı zamanda sergi amaçlı kullanılabilecek bir salon yer alıyor. Bunun devamında 182 m²’lik bir alanda seyirci ve sahnenin yer aldığı ana salonumuz ve burada da toplam 204 kişilik kapasite izleyici bölümümüz mevcut. Salonun ön bölümünde yer alacak olan sahne ise toplam 35m²’lik bir alana denk geliyor. Ayrıca Kültür Merkezimizin çevresinde yaklaşık 25 araçlık bir otopark alanı oluşturulacak” dedi.    

 Cin Çukurunda asfaltlama çalışması

Öte yandan Başkan Mirza, buradaki incelemelerin ardından Belediye ekipleri tarafından Cin Çukurunda sürdürülen asfaltlama ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde takip etti. 

 

 



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli