Esnaf Odalarından Teröre lanet

Esnaf Odalarından Teröre lanet

ESNAF TEŞKİLATI TERÖRE KARŞI TEK SES TEK YÜRE

 

/resimler/2015-9/17/2050183205833.jpg

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği dün BESOB toplantı salonunda teröre karşı tek ses tek yürek adı altında bir basın açıklaması yaptı. BESOB Başkanı Fehmi Erdem ile beraber 86 oda başkanının katıldığı açıklamada terör olayları kınandı. BESOB´un Ankara´da 14 sivil toplum örgütünün ortak olarak düzenlediği teröre lanet yürüyüşüne BESOB´u temsilen Başkan Vekili Necdet Erkan´ın katıldığını belirten Başkan Erdem esnaf teşkilatlarının her zaman kardeşlikten ve ülkenin birliğinden yana taraf olduğunu belirtti. Başkan Erdem şöyle konuştu:

?Terör bir insanlık suçudur. Kimler tarafından hangi amaçla yapılmış olursa olsun bütün dünyada mahkûm edilmeli ve lanetlenmelidir.

Türkiye yıllar boyu teröre binlerce can vermiş, katliamlar yaşamış, büyük acılar çekmiş bir ülkedir. Yaşanan bütün provokasyonlar karşısında Türkiye, terör örgütlerinin, onları besleyen ve destekleyen güç merkezlerinin tuzağına düşmemiş, sürüklemek istedikleri yere savrulmamıştır. Her şeye rağmen, bir arada yaşamayı başarmıştır. Bu başarının temel dayanağı, Anadolu insanın sosyal olgunluğu ve kültürel birikimidir. Anadolu´da yaşayan insan sevgisi ve kardeşlik anlayışıdır. Kökleri 13. yüzyıla kadar uzanan, bu topraklarda yeşermiş Ahi Evranı Veli´nin, Mevlana´nın, Hacı Bektaş-ı Veli´nin, Yunus Emre´nin yaşayan öğretisidir. Gün insan sevgisi, barış ve kardeşlik  günüdür. Tarihimizden, kültürümüzden gelen anlayışla teröre karşı ortak tavır alma günüdür. Kayıpları, acıları paylaşma günüdür. Gün komşuna sarılma günü. Gün Türk´ün Kürt´e, Kürt´ün Türk´e, Alevi´nin Sünni´ye, Sünni´nin Alevi´ye el uzatma günüdür. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür.  Unutma, sen yoksan bir eksiğiz.

?SARIL KÜRT AKRABANA?

        Hadi sarıl Kürt akrabana, Türk arkadaşına, Hadi sarıl Alevi komşuna, Sünni dostuna, Hadi sarıl gayrimüslim hemşerine.

        Fitneye, fesada, tahrikçilere, provokatörlere fırsat verme. Geleneğimizde, Ahilik Kültürümüzde , esnaf ve sanatkâr demek, ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir.

        Bizim medeniyetimizde, bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir.

        Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır.

         Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hâkim, hakemdir.

        Gerektiğinde de şefkatli bir ağabeydir, kardeştir.

        Esnaf , Sanatkar ve Türk Milleti  bu duygularını yitirmediği sürece , hangi dış veya iç güçler tarafından yapılır ise yapılsın, terör bu ülkede barınamayacaktır. Balıkesirli şehitlerimiz, Deniz GÖÇKÜN ve Aydın NAZİLLİOĞLU  başta olmak üzere vatan savunmasında canlarını kahramanca veren güvenlik görevlilerimize rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum. Balıkesir Kuva-yi Milliye´nin öncü şehri olarak her zaman vatanı savunmak için en ön safta yer almıştır.  Son şehitlerimiz  Deniz GÖÇKÜN ve Aydın NAZİLLİOĞLU  da isimlerini Balıkesir´in ve ülkenin kalbinde yazdırmışlardır. Bu topraklarda 1000 yıldır kardeşlik duyguları ile yaşarken, birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür kanlı saldırılar amacına ulaşamayacaktır.

        Çünkü bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin asıl amacı; askerimizi, polisimizi şehit ederek, şiddeti büyükşehirlerde yayarak ve kamu malına zarar vererek kaos ortamı yaratarak kardeşi kardeşe kırdırmaktır.

         Halkımız bu oyuna gelmeyecek ve dış mihrakları sevindirmeyecektir.

        Bizler doğulusu batılısı değil, bu ülkenin evlatlarıyız. Şimdi bu vatan için şehit düşen evlatlarımız için ağlıyoruz.

        Bu duygu ve düşünceler ile hepinize saygılarımı sunuyor,

        Bu ülke için , bu bayrak için, canını hiçe sayarak Şehit düşen kahraman evlatlarımızın ruhları şad olsun, Ailelerin ve Milletimizin Başı Sağ olsun.

Yapılan açıklamanın ardından BESOB Başkanı Fehmi Erdem ve 86 oda başkanı toplu fotoğraf çektirdikten sonra şehitlerimizin ruhunu şad etmek için yapılan pilav ayran hayrına katıldılar.

/resimler/2015-9/17/2047420702887.jpg

                                                                              



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı