Eti Bor Dünya lideri

Eti Bor Dünya lideri

Bor madeni satışları tüm zamanların rekorunu kırdı.

Eti Maden İşletmeleri, geçen yıl 2,2 milyon ton bor madeni satışıyla tüm zamanların en büyük satış rekorunu kırdı.

Bor pazarında yüzde 57 ile zirvede olan Eti Maden İşletmeleri,  2017 yılında 2,2 milyon ton bor madeni satışıyla tüm zamanların en büyük satış rekorunu kırdı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, dünya rezervinin yüzde 71´ine sahip oldukları bor madenini dünya pazarlarına sunduklarını açıklayarak;

?Ürettiğimiz ürünlerin yüzde 97´sini 100´den fazla ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine ve refahına katkı sağlıyoruz. Yüzde 57´lik pazar payı ile dünya bor lideri olan Eti Maden´i yapılan yeniliklerle daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.?

?Bu doğal kaynağı, yer altından çıkararak katma değeri çok daha yüksek ürünlere dönüştürmeyi planlıyoruz. Kurumumuz 2017 yılını işçisiyle, memuruyla, taşeronuyla tüm çalışanlarımızın olağanüstü gayretiyle başarılı bir şekilde geride bıraktı. 2017 yılında 2,2 milyon ton bor madeni satışıyla tüm zamanların en büyük satış rekorunu kırdık. 890 milyon dolar hasılat elde edilmiş, bunun da 823 milyon doları yurt dışı satışlarından elde edilerek ülkemize döviz girmesine ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlanmıştır." Dedi

Serkan Keleşer´in genel müdürlüğündeki Etibor´un dünya pazarlarında ülkeyi söz sahibi yapması ulusal televizyon kanalları harekete geçirdi.

TRT Haber´de açıklamada bulunan Genel Müdür Serkan Keleşer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´ta övgü ile bahsederek Etimaden´in ciddi işlevselliği olan en önemli kurumlarından birisi olduğunu açıkladı.

/resimler/2018-4/11/2149348431370.jpg



Anahtar Kelimeler: Dünya lideri
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli