Eti altın buldu

Eti altın buldu

Süper lig'de nefes kesen mücadelede Serçe ile beraberliği yakalayan Eti Altınoluk'u liderlikten etti



Süper
lig'de nefes kesen mücadelede Serçe ile beraberliği
yakalayan Eti Altınoluk'u liderlikten etti.


Bandırma Sanayi sahasında bugün oynanan Süper lig karşılaşmasında lider Altınoluk ile 1-1 berabere kalan Etispor düşme hattında altın değerinde bir puan kazanırken, Altınoluk körfeze liderliği bırakıp döndü.

Stat: Bandırma Sanayi

Hakemler: Sait Keşkek *** Onur Yoldaş *** Burak Dikbıyık ***

Etispor : Ahmet *** İbrahim **( Sercan**) Eren *** Çağın *** Feridun ***  Kadir ** Uğur***(Ersen**) Barış ** Yiğitcan** Semih**(Ahmet**) Gökay**

Altınoluk: Niyazi ** Osman**(Ali Ayan**) Deniz** Barış ** Habil ** Sait *** Rıdvan *** Hami **( Taylan*) (Ali Yücel*) Yücel*** Fadıl ** Serhat **

Goller: Dk. 51 Sait (Altınoluk) Dk 78 Sercan (Eti)



..Etispor: ...1...... Altınoluk:... 1..

Süper ligin önemli karşılaşmalarından Etispor - Altınolukspor karşılaşması her iki ekibin 2.yarıda kaydettikleri birer gol ile 1-1 berabere sonuçlandı.

Final havasında oynanan karşılaşmaya lider gelen Altınoluk kaybettiği 2 puanla körfeze liderliği kaybederek dönerken Etispor Erdek ve Yeni Sanayi mağlubiyetlerinden sonra aldığı beraberlikle alt sıralardan uzaklaşmaya çalıştı.

Bandırma'daki karşılaşma konum olarak diğer kulüplerinde önem verdiği karşılaşma olması nedeni ile başta tribünler olmak üzere sahanın etrafı izleyici akınına uğradı.

Başta Bandırma'lı sporseverler olmak üzere, Erdek, Gönen, Edincik, Manyas, Altınoluk'tan karşılaşmayı izlemeye gelen heyecanlı gruplar vardı.

Özellikle Gömeç'in ligden çekilmesi nedeniyle haftayı oynamadan 3 puan alarak kapatan Erdekspor yönetim çevresi ve Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Bal temsilcimiz Gönen Belediyespor Başkanı Hüsamettin Tandoğan karşılaşmayı yakından takip eden isimler arasında idi.

İki kırmızı beyazlı ekibin zorlu mücadelesini  kariyeri yüksek hakemlerden Sait Keşkek yönetti.

Etispor karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren rakip kale de gol arayan taraf oldu. Altınoluk'tan Hami maçın 13 dakikasında Eti kalesi önünde yakaladığı mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi ve bu dakikadan sonra ayağı seken oyuncunun yerine sahaya giren Taylan'da aynı akıbet ile oyun dışına alınarak yerine Ali Yücel devam etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında tarafların gol arayışı sonuç getirmedi. İkinci yarı da daha canlı görülen taraf lider Altınoluk'tu

Altınoluk özellikle Rıdvan'ın sol kanattan getirdiği toplarla Eti kalesinde tehlikeli oldu. Nitekim 51 dakikada uzun bir topla İbrahim ve Çağın'ın ofsayt beklentisini aşan Sait Altınoluk'u 1-0 öne geçirdi.

Altınoluk 1-0 lık üstünlük sonrası Eti kalesinde daha fazla görülmeye başladı. Hatta bir ara nerede ise tek kale oynayan Altınoluk'un sağlı sollu akınları Etispor'un gününde olan başarılı kalecisi Ahmet'in ellerinde son buldu.

Karşılaşmanın son 17 dakikasına girildiğinde Etispor Antrenörü  Öner Aslan büyük bir risk alarak ilk kez U-19'un genç forveti Sercan(Serçe) yi  İbrahim'in yerine oyuna aldı.

Bu değişim Eti'de alan boşalmasına neden olsa da, orta alandan çıkan uzun topu ceza yayının sol köşe önünde düzelterek kaleye gönderen Sercan ilk kez formasını giydiği A takımda adeta tarih yazdı. 1-1

78 dakikada gelen eşitlik Etispor'un yeniden toparlanmasına neden olsa da Altınoluk sürekli kanatlardan taşıdığı toplarla adeta Eti kalesini bombardıman etti.

Yediği golde hatası olmayan Kaleci Ahmet ise bu pozisyonlarla kalesinde adeta devleşti.

Özellikle son 10 dakika kurtarış üzerine kurtarış yapan Ahmet adeta kalesine fermuar çekti.

Etispor kaleci Ahmet'in başarısı kadar Altınova forvetinin de şanssızlıkları vardı.

Direkten dönen toplar, Yandan üst direği yalayarak auta çıkan toplar Etispor taraftarlarının yüreğini kaç kez ağzına getirdi.

Karşılaşmanın tecrübeli hakemi Sacit Keşkek 5 dakikalık uzatma verdiğinde  adeta nefesler tutuldu ancak skor adına bu dakikalarda yetersiz kaldı ve nefes nefese geçen bir 90 dakika ardından Altınoluk liderliği Bandırma'da bırakırken Etispor son haftaların kayıp puan gidişine ‘'dur ‘' dedi.







İsmail YAVAŞ
22.01.2013 18:35:45
harika bir maçtı kalabalık ve heyecanlıydı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli