Etimaden´de bitki semineri

Etimaden´de bitki semineri

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nde ? Borun bitkiler üzerine etkileri? nin anlatıldığı bir seminer gerçekleştirdi.

Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Özgür Saç, Etibank´ın, 1967 yılında 20 bin ton Boraks ve 6 bin ton Borik Asit üretim kapasitesiyle,  Bandırma´da başlayan yolculuğunun, bugün Kütahya, Eskişehir, ve Balıkesir´de kurulu 4 işletmede toplam 2,5 milyon ton kapasiteye ulaşmış olarak devam ettiğini söyledi.

/resimler/2017-3/26/0227346488046.jpg

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü,  Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nde ? Borun bitkiler üzerine etkileri? nin anlatıldığı bir seminer gerçekleştirdi.

Organizasyona, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin Merkez ve Bölge Birlik yöneticileri ile  Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma ve Erdek Tarım İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, yurdun çeşitli bölgelerinden çiftçiler katıldı.

Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Özgür Saç açılış konuşmasında, Etibank´ın, 1967 yılında 20 bin ton Boraks ve 6 bin ton Borik Asit üretim kapasitesiyle,  Bandırma´da başlayan yolculuğunun, bugün Kütahya, Eskişehir, ve Balıkesir´de kurulu 4 işletmede toplam 2,5 milyon ton kapasiteye ulaşmış olarak devam ettiğini söyledi. Borun, sanayinin her dalında, kalite, nitelik ve verimlilik arttırıcı bir girdi olarak kullanıldığını söyleyen Saç, Bandırma İşletmesinde Etidot-67 , Amorf ve Camsı Boroksit, Susuz Boraks ve Öğütülmüş Kolemonit fabrikalarının devreye alındığını ve önümüzdeki günlerde de Çinko Borat fabrikasının devreye alınacağını belirtti. Borun üretimi kadar, tanıtımının da önemli olduğunu vurgulayan Saç, Eti Maden ile Bayilik sözleşmesi imzalayan Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu konudaki önemine değindi.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin:

?Bizlerinde kalkınmış ülkelerin yaptığı gibi yerin altındaki zenginliği, yerin üstündekiyle birleştirip daha verimli hale getirmemiz lazım. ?

Müdür Saç´tan sonra söz alan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin,  Çiftçileri bugüne kadar önemsediklerini ifade ederek, ? Bundan sonra d a Bandırma Ticaret Borsası olarak çiftçilerimizle hangi noktada olursa olsun, birlikte olmaya devam edeceğiz.? dedi.

Bor madeninin her alanda kullanıldığına dikkati çeken Sezgin, ? Bölge ve Bandırmamızın çok büyük  zenginliği.  Bunu da en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Türkiye yeraltı zenginliği noktasında çok fazla zengin değil. Ama bor madeni anlamında da çok fazla bir avantaja sahip, bunu iyi değerlendirmemiz lazım. İyi değerlendirmemiz için de yatırım yapmamız gereken yerler yerin üstündekiler. Yani insanlar bizleriz. Bizlerinde kalkınmış ülkelerin yaptığı gibi yerin altındaki zenginliği, yerin üstündekiyle birleştirip daha verimli hale getirmemiz lazım. ? ifadesini kullandı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri adına yapılan tanıtım sunumlarından sonra? Borun Bitkiler Üzerine Etkileri? hakkında Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Güneş,  ile Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin, detaylı bilgilendirme sunumları yaptılar. Konuklara fabrikaların bazı bölümleri gezdirilerek çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.Ahmet PESEN

/resimler/2017-3/26/0228036634683.jpg



Anahtar Kelimeler: Etimaden bitki semineri
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli