Etispor: 2 - Burhaniye Belediyespor : 2

Etispor: 2 - Burhaniye Belediyespor : 2

Eti, Burhaniye`yi Elinden Kaçırdı.

 

Balıkesir Süper Amatör Lig 18`inci hafta müsabakaları 15 Şubat 2015 Pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Edincikspor`un ligden çekilmesi nedeniyle Küçükköyspor`un oynamadan kazandığı ligin 18`inci haftasında oynanan 6 karşılaşmadan 3`ü berabere tamamlanırken, 2 karşılaşma ev sahibi ekiplerin, 1 karşılaşma da deplasmanda mücadele eden ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Takımımız Etispor, 18`inci hafta karşılaşmaları çerçevesinde Süper Amatör Lig puan sıralamasında 2`inci sırada yer alan ve ligde şampiyonluk mücadelesi veren Burhaniye Bld. spor`u sanayi sahasında konuk etti. Ligin ilk yarısında deplasmanda 3-2 yendiğimiz karşılaşmanın rövanşı niteliğini taşıyan müsabakayı Balıkesir bölgesi Ulusal Yardımcı Hakemlerimizden Mutlu Çiğdem yönetirken yardımcılıklarını Servet Demir ve Ahmet Günerli yaptı.

Her iki takımın da galibiyet parolasıyla çıktığı müsabakada amatörlük adına her şey vardı. Heyecan gibi, hırs gibi duyguların yanı sıra mücadele, centilmenlik pozisyon gereği direkten dönen toplar, kaçan goller ve penaltı vs. derken dakikalar ilerledikçe bu sefer kazanma arzusu üstün gelmeye başladı. Sinirler biraz gerilir gibi oldu. Dolayısıyla sarı kartlar, kırmızı kartlar çıkmaya başladı. Güzel olan karşılaşma hakeminin bitiş düdüğünden sonra futbolcuların sarmaş dolaş sahadan çıkmaları işin en güzel tarafıydı. Kısacası futbol adına her şey vardı. Hal böyle olunca da karşılaşmayı izlemeye gelenler belki de uzun yıllar tanık olamayacakları seyir zevki yüksek kaliteli bir amatör küme karşılaşması izlemiş oldular.

Karşılaşmadan Notlar;

Karşılaşmaya rüzgarı arkasına alarak başlayan konuk ekip Burhaniye Bld. spor bu avantajıyla ilk dakikalardan itibaren takımımız üzerinde baskı kurmak istese de bunda pek başarılı olamadı.

İlk Gol Konuk Ekipten

Karşılaşmanın 23`üncü dakikasında sağ taraftan gelişen konuk ekibin ani atağında ceza sahamıza doğru gönderilen topla buluşan Caner defansımızın kademe hatasından da faydalanarak kalecimiz Vural`la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek takımını öne geçiren golü attı. 0-1

Takımımız Etispor, Caner`in golüne 39`uncu dakikada Uğur`un golüyle cevap verdi. Bu dakikada defansımızdan atılan topla orta sahada buluşan İbrahim`in konuk ekip defansının arkasına derinlemesine gönderdiği topu Uğur, karşı karşıya kaldığı konuk ekip kalecisi Hakkı`nın uzanamayacağı köşeden ağlara göndererek skora eşitlik getirdi. 1-1

İlk yarının uzatma dakikalarının oynandığı esnada konuk ekibin kullandığı korner sonrası arka direkte topla buluşan Güven`in vuruşunda Vural topa sahip oldu. Güven, takımı adına mutlak golü kaçıran isim olurken, kalecimiz Vural`da takımımız adına mutlak golü önleyen isimdi.

48`de Direğe Takıldık.

Karşılaşmanın ikinci yarısına rüzgâr avantajıyla birlikte fırtına gibi başlayan takımımız dakikalar 48`i gösterdiğinde konuk ekip defansının arkasına atılan topla buluşan Uğur, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu direğe nişanlayınca mutlak bir golden olduk.

65`de İki Takım da 10`ar Kişi

İlerleyen dakikalarda galibiyet golü için iki takım da baskı kurmaya çalışsa da gol ya da goller iki takım için de gelmedi. Galibiyet golü gelmeyip yorulmalar başlayınca sinirler gerilmeye başladı. Sinirler gerildikçe sarı kartlar havada uçuştu durdu. Karşılaşmanın 65`inci dakikasında sol taraftan gelişen atağımızda konuk ekipten Tanju`nun Semih`e hareketini kusurlu bulan karşılaşmanın hakemi Mutlu Çiğdem Burhaniye Bld. spor`dan Tanju`ya kırmızıyı gösterince saha bir anda karıştı. İşin ortasını bulmaya çalışan Mutlu Çiğdem ortalık yatıştıktan sonra takımımızdan Çağın`ı da kırmızıyla cezalandırınca iki takımda 10`ar kişiyle mücadele etmek zorunda kaldı.

70`de Öne Geçtik.

Karşılaşmada dakikalar 70`i gösterdiğinde sol tarafta topla buluşan Uğur, kendi çabasıyla ceza sahasına kadar getirdiği topu plase bir vuruşla konuk ekip ağlarına gönderince 2-1 öne geçtik.

Konuk ekibin 85`inci dakikada ceza sahası yayının yaklaşık 5-6 metre önünden kullandığı serbest vuruşta Vural`ın adeta uzayarak parmaklarının ucuyla müdahale ettiği top sol alt köşede direğe çarpınca konuk ekip mutlak golden oldu.

Penaltı !!!

Konuk ekibin karşılaşmanın 88`inci dakikasında kornerden gelen topuna defansımızdan Aşkın ile birlikte yükselen Ahmet`in yere düştüğü pozisyonda Mutlu Çiğdem`in direkt penaltı noktasını göstermesi sanki biraz ağır karardı.

Penaltıyı Hami gole çevirince skor 88`de 2-2 oldu

Uzatma Dakikalarında 9 Kişi Kaldık.

Uzatma dakikalarının oynandığı sırada konuk ekibin sağ çizgiden Hami`yle geldiği pozisyonda Hami, Feridun mücadelesini karşılaşmanın hakemi Mutlu Çiğdem faul olarak değerlendirip Feridun`u ikinci sarıyla cezalandırınca kartın rengi sarıdan kırmızıya döndü. Ve uzatma dakikalarında 9 kişi kaldık.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi. Takımımız Etispor, ligin 18`inci haftasında sahasında konuk ettiği Burhaniye Bld. spor karşılaşmasından aldığı 1 puanla puanını 27`ye çıkararak 6`ncı sıradaki yerini korudu.

 EKREM NAYAN- BANDIRMA



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli