Etispor play-out maçı oynayacak

Etispor play-out maçı oynayacak

Etispor, Balıkesir Süper Lig A Grubu birincisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile B Grubu birincisi Susurlukspor’un kendi aralarında oynayacağı maçın mağlubu play-out maçı oynayacak. Bu maçı kazanan BAL’daki temsilcimiz olacak.

Etispor, Balıkesir Süper Lig A Grubu birincisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile B Grubu birincisi Susurlukspor’un kendi aralarında oynayacağı maçın mağlubu ile play-out maçı oynayacak. Bu maçı kazanan BAL’daki temsilcimiz olacak.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12. Grup’ta mücadele eden Etispor, sezonu TKİ Tavşanlı Linyitspor deplasmanında, 3-0’lık yenilgiyle kapattı. Karşılaşmanın gollerini 45+1’de Musa (kendi kalesine), 71. dakikada Enes ve 87. dakikada Mustafa kaydetti.

Normal sezonu 48 puanla dördüncü sırada tamamlayan Etispor, BAL statüsü gereğince, ligde kalmak için Balıkesir Süper Lig A Grubu birincisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile B Grubu birincisi Susurlukspor’un kendi aralarında oynayacağı maçın galibiyle play-out maçı oynayacak. Etispor, bu maçı kazanırsa BAL’daki yerini koruyacak. Kaybederse Balıkesir Süper Ligi’ne düşecek. Play-out maçını Etispor’u yenen takım ise BAL’a yükselerek, önümüzdeki sezon bu ligde mücadele etme hakkını kazanacak.

Etispor, geçen yıl da Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı play-out maçını kazanarak ligde kalmıştı.

Bilindiği gibi, bu sezon BAL 12. Grup’ta yer alan Gönen Belediyespor ve 1966 Edremitspor, BAL 12. Grup’ta küme düşmüşlerdi.

TOPLU SONUÇLAR

TKİ Tavşanlı Linyitspor  -  Etispor:   3-0

Gönen Belediyespor  -  Beylikdüzüspor:  1-2

Burhaniye Belediyespor  -  Tepecikspor:  2-1

Kuştepespor  -  1966 Edremitspor:   4-2

Mimarobaspor  -  Bigaspor:   4-0

Akıncılarspor  -  Sultanbeyli Belediyespor: 0-3

Bozcaadaspor  -  Kuruçeşmespor: 3-0

SULTANBEYLİ BELEDİYESPOR LİDER

BAL 12. Grup’ta sezonu 61 puanla Sultanbeyli Belediyespor lider olarak tamamladı. Sultanbeyli Belediyespor, statü gereğince, 3. Lig’e çıkmak için diğer grupların birincileri ile play-off maçları oynayacak.

GOL KRALI KADİR KAYA

Grupta Burhaniye Belediyespor’dan Kadir Kaya, 18 golle gol kralı oldu.

Gol krallığı yarışmasında ikinciliği 12 golle Sultanbeyli Belediyespor’dan Suat Kaya, üçüncülüğü 10 golle TKİ Tavşanlı Linyitspor’dan Hakkı Tosun, dördüncülüğü 10 golle Akıncılarspor’dan İbrahim Zeytin ve beşinciliği 1966 Edremit Belediyespor’dan Ali Tayfun Akbey elde etti.



Anahtar Kelimeler: Etispor - oynayacak
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı