Etispor`dan galibiyet serisine devam

Etispor`dan galibiyet serisine devam

Etispor İl Özel İdarespor`u tek gol ile devirmeyi başardı.






ETİ : 1 – İL ÖZEL İDARE : 0

Süper Amatör Lig 7. hafta müsabakalarına 11 Kasım 2012 Pazar günü oynanan 7 karşılaşma ile devam edildi. Bu karşılaşmaya çıkmadan önce 10 puanla 6. sırada yer alan Etispor, Ligin 7. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Balıkesir merkez temsilcisi İl Özel İdarespor'u konuk etti. Son oynadığı üç karşılaşmadan alınan bir beraberlik iki galibiyetle iyi bir seri yakalayarak puan sıralamasında kendine 6. sırada yer bulan Süper Ligdeki temsilcimi, konuk İl Özel İdarespor karşısında da ilk yarısı 0-0 tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Zafer'in attığı golle sahadan 1-0 üstünlükle ayrılarak bu seriyi devam ettirdi. Temsilcimiz Etispor, alınan bu galibiyetle hem etkili poyraz rüzgarının üşüttüğü havada içimizi ısıttı. Hem de puanını 13'e çıkararak puan sıralamasında 6. sıradaki yerini korudu.

Karşılaşmadan Notlar :

Sert Poyraz rüzgarının etkili olduğu bir havada oynanan ve kalabalık seyirci topluluğunun izlediği karşılaşmayı Balıkesir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemimiz Selçuk Kaya ile Bölgesel Hakemlerimizden Ayşe Sağırkaya ve İl Hakemlerimizden Aykut Kuvvetli hakem üçlüsü yönetti.

İl Özel İdarespor'un santra vuruşuyla start alan karşılaşmaya temsilcimiz Etispor, rüzgar avantajıyla başlayan taraf oldu. İlk tehlikeli atak, konuk ekibin başlama vuruşu sonrası kaptırdığı topla Gökay'ın sağ taraftan getirip, ceza sahasına ortaladığı topa Zafer vurdu. Top konuk ekip kalecisi Samet'te kaldı.

Dakika 32 : Etispor'un kullandığı korner sonrası Yiğitcan'ın kafasından seken top, Çağın'ın önüne düştü. Çok müsait durumdaki Çağın, düzgün bir vuruş yapamayınca topu auta gönderdi.

Dakika 41 : Semih'in konuk ekip defansının arkasında doğru derinlemesine attığı topla buluşan Yiğitcan'ın vuruşu az farkla aut gitti.

Dakika 44 : Zaferin derinlemesine attığı pasla buluşan Halil İbrahim, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kale yerine auta gönderince karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

Konuk ekip karşılaşmanın ikinci yarısında elde ettiği rüzgar avantajla birlikte daha derli toplu ataklar geliştirse de temsilcimiz Etispor, konuk ekibe gol imkanı tanımadı. Karşılıklı atakların sürdüğü dakikalarda Etispor'un sol taraftan gelişen atağında penaltı noktası üzerinde yaptığı ikili mücadelede ayakta kalarak topa sahip olan Zafer, rakip iki defans oyuncusuna rağmen kalecinin sağından topu ağlara göndererek Etispor'u öne geçiren golü attığında dakikalar 67'yi gösteriyordu. 1-0

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Zafer ve Yiğitcan ile iki pozisyon daha bulan temsilcimiz bunları değerlendiremeyince konuk ekip oyunun son 10 dakikasında Etispor yarı sahası içerisinde baskısını oldukça artırmasına rağmen Eti defansı ve Kaleci Vural bu atakları başarılı bir şekilde önleyince konuk ekip gol atma imkanı bulamadı. Karşılaşma Etispor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Süper Ligde Haftanın Görünümü

Altınoluk Bld.spor, Sındırgı deplasmanında berabere kalmasına rağmen 17 puanla namağlup liderliğini sürdürdü ancak, Küçükköy Bld.spor sahasında konuk ettiği Edincikspor karşısında ve Edremit Belediyespor Yeni Sanayispor deplasmanında haftayı galibiyetle kapatıp puanlarını 16'ya çıkartınca aradaki puan farkı 1'e indi. Geçen yılın flaş takımı olan Sındırgı Bld.spor, iyi ve kaliteli bir kadroya sahip olmasına rağmen Altınoluk Bld.spor karşısında da sahadan beraberlikle ayrılınca ligin 7. haftasında da galibiyetle tanışamayan takım oldu ve tehlikeli bölgeden kurtulamadı.

7. hafta karşılaşmaları öncesi Altınoluk Bld.spor ile birlikte namağlup ünvana sahip olan Burhaniye Bld.spor çıktığı Erdek deplasmanında sahadan yenilgiyle ayrılınca hem namağlup ünvanını kaybetti. Hem de sıralama 2 basamak birden aşağı indi.

Ligin 7. haftasında; Takımımız Etispor, İl Özel İdarespor karşısında, Altınova Bld.spor, Gömeç Bld.spor karşısında ve Adaspor, Sakaryaspor karşısında aldıkları galibiyetlerle sıralamadaki yerlerini korurlarken, mağlup ettikleri rakipleri ile aralarındaki puan farkını da açmış oldular.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı