Etiyopya başkonsolosun´dan ticari temaslar

Etiyopya başkonsolosun´dan ticari temaslar

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn Gebremichael Erdek ve Bandırma´da ticari incelemede bulundu

Erdek Ticaret Odasının daveti üzerine Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn Gebremichael Erdek ve Bandırma´ya geldi.

/resimler/2019-4/16/1019176725369.jpg

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı´nın daveti üzerine Hakkı Zakir İpek´in mihmandarlığında Erdek ve Bandırma´da bir dizi ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirmek üzere bölgemize gelen Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn Gebremichael birçok önemli temaslarda bulundu.

/resimler/2019-4/16/1019410317305.jpg

Başkonsolos Wondimu Gezahegn Gebremichael, Başkâtip Selam Nigussie Kestela, Başkonsolosun Asistanı Nayad Çor´dan oluşan Etiyopya heyetine, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Gökhan Orhan, Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Güneş ve AB Uzmanı ve Proje Koordinatörü Hakkı Zakir İpek program süresince eşlik ettiler. Erdek Ticaret Odasında sektör temsilcileri ile Etiyopya heyetinin toplantısı ile başlayan ziyarette, karşılıklı tanıtımlar, bilgilendirmeler gerçekleştirildi ve turizm, sağlık, tarım ve madencilik sektörünün bölgedeki temsilcileri Etiyopya´daki yatırım fırsatları ve ticari avantajlar hakkında bilgilendirildiler.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya nezaket ziyaretinde bulunan heyet Erdek Ticaret Odasının onurlarına verdiği resepsiyondan önce Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´i ziyaret etti. Üniversite ile gerçekleştirilebilecek olası iş birliği fırsatları üzerinde durulan toplantıda Etiyopya´dan Bandırma´ya öğrenci gelmesi hususunda ortak çalışma gerçekleştirilmesi yönünde ortak düşünceler ifade edildi. Başkonsolos onuruna Erdek Ticaret Odasının düzenlediği akşam yemeğine protokol üyeleri ve iş dünyası katılım sağladı.

/resimler/2019-4/16/1020037349070.jpg

Başkonsolos Bandırma´da Kaymakam ve Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Erdek Ticaret Odasının daveti üzerine bölgeye ziyarette bulunan Başkonsolos Wondimu Gezahegn Gebremichael İstanbul´a dönüşünden önce Bandırma´da Kaymakam Günhan Yazar ve daha sonra Belediye Başkanı Tolga Tosunu ziyaret etti. Kaymakamlık ziyaretinde ülkesi hakkında çeşitli bilgiler paylaşan Başkonsolos iki ülke arasındaki süre gelen iyi ilişkilerden memnuniyetini dile getirdi. Sonrasında Bandırma Belediye Başkanı ile bir araya gelen Başkonsolos ve heyeti Başkan Tolga Tosun ile kardeş şehir hususunda yapılabilecek ortak çalışma hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Bandırma Belediye Meclis Üyesi Adem Yılmaz´ın Bandırma´da eşlik ettiği heyet bu ziyaretten sonra ilişkilerin artarak devam edeceğini ifade ederek bölgemizden ayrıldı.

/resimler/2019-4/16/1858261550853.jpg

 

/resimler/2019-4/16/1913325006022.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli