Etkinliklere büyük ilgi

Etkinliklere büyük ilgi

Erdek, Aşk Festivali coşkuyla başladı

?2. Erdek Zamanı?nda ?Aşk Festivali? coşkulu başladı.

Festival kortejinin ardından, cumhuriyet alanında açış konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek´in, daha Turizm Bakanlığı bile kurulmadan, ülkenin ilk turizm belgeli oteline sahip bulunduğunu vurguladı. Bu yıl ?2. Erdek Zamanı Festivali?ni beşe böldüklerini belirtirken, şu anda ?Aşk? bölümünü gerçekleştirdiklerine işaret eden Sarı, ?Aşk, insanı insan yapan en önemli duyguların başında gelir? dedi. Sarı, 23 Ağustos´ta başlayacak ?İnanç ve kültür? festivalinde ise üç semavi din olan Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Museviliği bir araya getireceklerini, eylül ayında ise ?Barış? festivalini düzenleyeceklerini açıkladı. Başkan Sarı, kendilerine desteği nedeniyle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür etti.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma ile Erdek´i birbirinden ayrılmaz bir bütün olarak düşündüklerini belirtirken, şunları söyledi:

?Bandırma´nın il, Erdek´in ise ona bağlı ilçelerden biri olmasını istiyoruz. Erdek´i ve delikanlı belediye başkanı Hüseyin Sarı´yı çok seviyoruz. Her zaman, Erdek zamanıdır. Erdek ile dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz.?

Festivalin açılışına CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ile birlikte katılan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da konuşmasında, Erdek´in, Balıkesir ilinin ve Türkiye´nin cenneti olduğunu vurgularken, ?Erdek´i daha iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız? dedi.

?Aşk Festivali? dans gösterisinin ardından Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı´nın moderatörlüğünde, Türk sinemasının tanınmış oyuncuları Ahmet Mekin ve Erol Tezeren ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çevik´in konuşmacı olarak katıldıkları ?Aşk ve Erdek? konulu söyleşi gerçekleşti.

Festivalin ilk günü, cumhuriyet alanında gerçekleşen Rober Hatemo konseriyle sona ererken, sanatçı ile birlikte ?Mihriban? isimli şarkıyı seslendiren Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı büyük alkış aldı. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Etkinliklere büyük ilgi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli