ETKİNLİKLERE KORONAVİRÜS ERTELEMESİ

ETKİNLİKLERE KORONAVİRÜS ERTELEMESİ

Bandırma Belediyesi Barış Manço ve Santral Kültür Merkezlerindeki etkinlikleri Mart ayı sonuna kadar iptal etti.

Ülkede yaşanabilecek koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, Bandırma Belediyesi tarafından planlanan bazı etkinlikler ileri bir tarihe ertelendi. Kurum ve kuruluşlar tarafından etkinlikler için çok yoğun olarak kullanılan Barış Manço Kültür Merkezi ve Santral Kültür Merkezi de Mart ayı sonuna kadar kapatıldı.

Tüm dünyada yaşanan ciddi salgın tehdidi nedeniyle özellikle insanların toplu halde bulunduğu ortamların önemli bir risk oluşturduğu göz önüne alınarak, ülkemizde de okullar iki hafta tatil edilmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın etkinlikleri iptal edilmişti.

Bandırma Belediyesi tarafından Mart ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler de, bu kapsamda ileri bir tarihe ertelendi.

Ertelenen etkinlikler şöyle:

17 Mart 2020 Çanakkale Gezisi

19 Mart 2020 “Kadının Rengi” Sergi Açılışı

19 Mart 2020 Turizm Çalıştayı

20 Mart 2020 Bahri Gülaç Heykel Sergisi Açılışı

21 Mart 2020 Çanakkale Gezisi

27 Mart 2020 “Hipokrat” adlı tiyatro

28 Mart 2020 Çanakkale Gezisi

07 Nisan 2020Zeytin Sanat Atölyesi Sergi Açılışı

10 Nisan 2020 Ahşap Yakma Sergisi Açılışı

Bu etkinliklerin yanı sıra, Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen bütün kurslar ile Tunç Başaran Kültür Merkezi’ndeki çalışma salonları da Mart ayı sonuna kadar iptal edildi. Eğitim Destek Evi’nde de eğitime iki hafta ara verildi.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, koronavirüs tehdidi nedeniyle kentimizde de belediye olarak gerekli çalışmaları sürdürdüklerini belirterek vatandaşlarımızın yaşanabilecek salgın tehlikesinden korunması için bundan sonra da konuyu titizlikle takip edeceklerini söyledi.

Bandırma’nın kültür ve sanat alanında bir marka kent kimliğini güçlendirecek etkinliklerin de bu kapsamda ertelendiğine dikkat çeken Başkan Tolga Tosun, “Belediye bünyesinde sürdürülen kurslar ve halk oyunları, tiyatro gibi sanat gruplarının çalışma yaptıkları salonlar da Mart ayı sonuna kadar geçici olarak kapatılmıştır. Eğitim Destek Evi de iki hafta hizmet vermeyecektir. Kentimizdeki kurum ve kuruluşların etkinliklerini gerçekleştirdiği Barış Manço Kültür Merkezi ve Santral Kültür Merkezi de Mart ayı sonuna kadar kapatılmıştır.” dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli