Eyüp İl `` UEDAŞ`ın konumu rekabet kurallarına uygun değil``

Eyüp İl `` UEDAŞ`ın konumu rekabet kurallarına uygun değil``

Bandırma Elektrikçiler ve Elektronik odası başkanı Eyüp il, UEDAŞ`ın rekabet kurulu geregi altarnetifi olmadığı için ayıplı tahsilat yaptığını söyledi.
Bugün ayni uygulamanın İDO içinde sözkonusu olduğunu belirten Eyüp İl, UEDAŞ ve İDO gibi altarnetifi olmayan kurumların serbest rekabet kurulu uygulamalarına ters olan `Ayıplı tahsilat` yaptığını söyledi.
Eyüp İl öncelikle UEDAŞ faturalarına yansıyan Kayıp Kaçak bedelinin net bir rakamı bulunmadığını, Faturada yer alan genel bedel üzerinden % olarak tahsil edildiğini belirterek ``Hiç kimse kullanmadığı Elektriğin parasını ödememeli,`` dedi.
UEDAŞ`ın özel bir kuruluş olarak ticaret yaptığını kaçak ve kayıp`lar adı altındaki bedelin vatandaşa fatura etmek yerine kaybı ve kaçağı tespit ederek kişinin kendisinden temin etmesi gerektiğini söyledi.
Eyüp İl UEDAŞ`ın ayıplı tahsilatlarının bununla sınırlı olmadığını belirterek zamanında ödenemeyen faturaların belirli süresi geçtikten sonra bizzat gidilip abonenin kapatılması gerektiğini, bu hizmet karşılığının da faturaya yansıması gerekirken. açma kesme işleminin aboneye gidilmeden masa başında otomotige bağlandığını söyledi.
Eyüp İl ülkenin en önde gelen kurumları arasında olan UEDAŞ`ın rakabet kurulu hükümlerine uymayan ayıplı tahsilatının vatandaşa fatura edilemeyeceğini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı