Facebook`tan büyük kaçış

Facebook`tan büyük kaçış

Facebook'un en güçlü olduğu ülkelerde aylık kullanıcı sayısının milyonlarca azaldığını gösterdi.



Yeni ve farklı sosyal medya platformları arayan internet ve mobil kullanıcıları, Facebook'a olan bağlılıklarını sona erdiriyor.


Ntvmsnbc`nin haberine göre Facebook, 2013'ün ilk çeyreğine ait verileri açıklamaya hazırlanırken, yatırımcılar şirketin gelirlerinde yüzde 36 artış yaşanmasını bekliyor. Mobil cihazlarda izlenen doğru stratejinin getirdiği reklam geliriyle bağlantılı olan bu beklentiye rağmen, Facebook'un ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde kullanıcı sayısını artık artıramadığı belirtildi.

Analiz firması SocialBakers'ın verilerine göre, Facebook'un ABD'deki kullanıcı sayısı geçtiğimiz ay yüzde 4 azaldı ve 6 milyon kişi sosyal ağı terk etti. İngiltere'de bu oran yüzde 4.5 olurken, 1.4 milyon kullanıcı Facebook hesaplarını kapattı. Her iki ülkede geride kalan 6 ay içinde kaybedilen aylık üye sayısı ise 9 milyon oldu.

`İNSANLAR SIKILDI`

Guardian sitesinin haberine göre, ABD ve İngiltere`nin yanı sıra Kanada, İspanya, Fransa, Almanya ve Japonya`da da kullanıcı sayıları gözle görülür bir şekilde azalmaya başladı.

Guardian`a konuşan Londra merkezli Enders Analysis şirketinde medya uzmanı olan Ian Maude, "Sorun şu ki, ABD ve İngiltere`de Facebook`a üye olmak isteyen insanlar bunu çoktan yaptı... İnsanlar artık sıkıldı ve yeni şeyler denemek istiyorlar. Facebook`un Myspace`e dönüşme olasılığı biraz düşük gibi ama bu ihtimal imkansız değil" dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı