Faciadan dönüldü

Faciadan dönüldü

Erdek-Ankara seferi yapan otobüse kayalı saldırı

Erdek-Ankara seferini yapan yolcu otobüsüne Bursa otobanında seyir halindeyken taşlı saldırı düzenlendi. Yol kenarındaki bir yamaçtan iki kişinin attığı iddia edilen kaya parçası, otobüsün ön camından içeri girerek, muavin koltuğuna saplandı. Polis, otobüs dışında bir otomobilin daha zarar gördüğü saldırının faillerinin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi, Bursa-Ankara otobanı ?Demirtaş? bölgesinde meydana geldi. Bülent Aydın´ın yönetiminde, Erdek-Ankara seferini yapan 16 KPZ 56 plakalı yolcu otobüsüne seyir halindeyken, iddiaya göre, otoban kenarındaki bir yamaçta bulunan iki kişi tarafından kaya parçası fırlatıldı. Kaya parçası, içinde 30 yolcunun bulunduğu hareket halindeki otobüsün ön camından içeri girerek muavin koltuğuna saplandı. Muavinin o anda yerinde bulunmaması olası bir faciayı önledi. Olaya neden olan iki şüpheli, ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi.

/resimler/2018-6/13/1019106932048.jpg

OTOBÜSTE PANİK YAŞANDI

Olayın ardından otobüs şoförü Bülent Aydın, aracı güçlükle durdurabildi. Büyük panik yaşayan yolcular, firmaya ait başka bir otobüse alınarak Ankara´ya doğru yola çıkarıldı. Farklı bir otomobile atılan kaya parçası da araca büyük zarar verdi.

/resimler/2018-6/13/1019258182442.jpg

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, uzun namlulu silahlar ile otobüs çevresinde güvenliği sağladı. Zarar gören araçlarda inceleme yapan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bursa terminalinden saat 01.30´da hareket ettiğini belirten otobüs şoförü Bülent Aydın, ?Üst geçitten geçerken yere küçük taş atmışlar. Onlardan kaçıyordum. Baktım, taşlar köprüden mi geliyor diye. Bir anda büyük bir kayanın gelişini gördüm. Doğrudan benim üstüme geliyordu. Arabayı sola attım, taş da arabanın içine girdi. İçeride 30 yolcu vardı. Büyük bir kaza atlattık. Bu saldırı sadece bize karşı değildi. Birkaç arabaya daha taş attılar. Yolcuları diğer arabaya aktardık. Taş atan iki kişiyi gördük ama yüz yüze temas sağlamadık. Taş, muavin koltuğuna saplandı. 20 saniye önce muavin, koltuğundan kalkmıştı. Muavinin o anda yerinde olmaması büyük şanstı? dedi.



Anahtar Kelimeler: Faciadan dönüldü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli