"Fahiş su zammını  takip etmeye devam edeceğiz. "

"AKP İlçe Başkanı‘nın basın açıklamasına katılan mahalle muhtarlarını arayarak tepki göstermesi, telefon ve sosyal medya hesaplarından engellemesi kabul edilebilir değildir."

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde suya  kademeli  olarak %324 lere varan zam yaptığını ve bu zam kırsal mahallelerde  vatandaşlarımız tarafından büyük tepki ile karşılandığını, vatandaşlarımızın  bu zamlı tarifeli faturaları ödemesinin mümkün olmadığını, yaptığımız basın açıklamasında belirtmiştik. Çiftçilerimiz, gübre, mazot, tarım ilaçları girdi fiyatlarının kat kat artmasının zorlukları altında ezilirken  ve ürettiği ürünü de hakkettiği fiyata satamazken bu kademeli yüksek su tarifesi adeta onların idam fermanı olmuştur. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklamasından sonra AKP Bandırma İlçe Başkanı‘nın basın açıklamasına katılan mahalle muhtarlarını arayarak tepki göstermesi, telefon ve sosyal medya hesaplarından engellemesi kabul edilebilir değildir.

Ayrıca öğreniyoruz ki Akp ilçe başkanı kırsal mahalle yollarının kötü yapılmasını dile getirdiğimiz açıklamaya katılan mahalle muhtarlarına da benzeri tepki göstermiştir. Bu baskıcı tavır demokrasilerde kabul edilebilir bir yöntem değildir. Unutmayınız ki mahalle muhtarlarımız bağımsız olarak girdikleri seçimlerde o mahallede yaşayan vatandaşların  oylarıyla seçilmişlerdir. 
           Biz bu fahiş su zammını  takip etmeye devam edeceğiz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz ‘a tekrar sesleniyoruz. Kırsal kesime yapılan kademeli su zammından bir an önce vazgeçiniz. Bunu  yapmazsanız  hemşehrilerimizin  kırmızı kartını erkenden görürüsünüz.Yapmanız gereken Büyükşehir Belediye Meclisini BASKİ gündemi ile toplayıp, vatandaşlara yapılan bu haksızlığı gidermektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak açtığımız  bu konuda ki dava vatandaşın lehine  olacağını düşünüyoruz. Bu haksız karar mahkemeden de dönecektir.
Saygılarımla / Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli