Fakülte onları dinledi

Fakülte onları dinledi

Genç Girişimcilerden sıra dışı söyleşi.

)

Bandırma İktisadi İdari bilimler fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç Girişimciler kulübü sanat dünyasının önemli isimlerini konuk etti.

Fakülte bünyesindeki çok amaçlı salonda gerçekleştirilen söyleşide ``Uçurtmayı vurmasınlar `` gibi önemli yapıtın yapımcısı olan Tunç Başaran`da konuk olarak yeraldı.

Fakültedeki söyleşiye İstanbul`dan, Devlet Tiyatro sanatçısı Altan Gördüm, Tiyatro ve Dizi oyuncusu Makbule Kurtluyan,  genç sanatçı Tolga Ortancıl ve Genç yapımcı Kutay Denizler katıldı.

Bandırma İktisadi İdari Bilimler fakültesi genç girişimciler kulübünün düzenlediği söyleşide sanatçılar kendi yaşamlarından kesitler vererek gelinen noktaların özünde yetenek ve sadakat bulunduğunun altını çizerken, yaşamda belirleyici olan eğitim sürecinin çok iyi biçimlendirilmesi özellikle girişimcilik noktasında tercihlerin doğru yapılması üzerinde duruldu.

Kutay Denizer`in çektiği, Bandırmalı genç sanatçı Tolga Ortancıl`ın oynadığı kısa metrajlı filmin gösterimi ile başlayan söyleşide, filmin ana temasında işlenen tüm inançların özünde barış, kardeşlik ve sevginin bulunduğunu oysa yabancılaştırılarak saldırgan bir toplum yaratılmak istenmesinin tüm inançlara ters olduğu ifade edildi.

Salonun tıklım tıklım dolu olduğu Fakültede, kültür ve sanatın önemine değinildi ancak bazı öğrenciler Bandırma`da salon yetersizliğinden dem vurarak 143 bin nüfuslu kentte kültürel aktive gerçekleştirilecek salon yoksulluğu yaşandığı ifade edildi.

Özellikle Tolga Ortancıl, Bandırma`da bulunduğu yıllarda ŞMG de okuduğunu zaman zaman Barış Manço Kültür Merkezinde etkinlik yapılsa da bunun yeterli olmadığını söyledi.

Altan Gördüm ise, ``Sanatçı olmasaydım, mülkiyeli olarak kaymakam belki de bugün valiydim`` diyerek, buna rağmen pişmanlığı olmayacak kadar sanatını sevdiğini söyledi.

Gördüm, konuşmasında sanatçıların duruşu olması gerektiğinin altını çizdi.

Makbule Kurtluyan ise Bulgaristan Varna doğumlu olduğunu 1989 yılında yaşanan göç sonrası İstanbul`a geldiğinde hiç Türkçe bilmediğini ancak zaman ve şartlar bugün kendisini iyi bir Türkçe ile Bankacı yaptığını ama asıl özlemi olan Tiyatro ve Sinemaya olan ilgisinin zamanla Bankacılığı bırakmasına neden olduğunu söyledi.

Kardeşlik ve barışı simgeleyen kısa metrajlı film yapımcısı  Kutay Denizler ise hem okuduğunu hemde sinema sanatı içinde yönetmen yardımcı olarak mesleğini şekillendirdiğini vurgulayarak, iyi bir yapımcı olabilme noktasında hedeflerini daima yüksek tuttuğunu söyledi.

Bandırma İktisadi İdari Bilimler fakültesindeki söyleşi daha sonra katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli