Fakültede Çanakkale konferansı

Fakültede Çanakkale konferansı

Yılmaz Uçak:”Çanakkale Savaşı'nda inanan insanın vücudu, modern orduların çeliğini eritti”





18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde(İİBF) bir konferans düzenlendi.

Fakülte konferans salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Bandırma İİBF Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Okutmanı Yılmaz Uçak katıldı.

Fakülte Dekanı Prof.Dr. Edip Örücü, Bandırma Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yaman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Kavuk,  Bandırma Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Fehmi Şimşek'in yanı sıra fakülte öğrencilerinin izlediği konferansta düşüncelerini açıklayan Yılmaz Uçak, şunları söyledi:

Çanakkale Savaşı'nda inanmış Türk insanının vücudu, bedeni, karşısındaki en modern orduların çeliğini eriterek, yenilgiye uğratmıştır. Çanakkale zaferi, yeniden dirilişin ve kendini buluşun ifadesidir. Çöken bir imparatorluğun yeniden var olma mücadelesinde başarıya ulaşmasıdır. Bu zafer, Türk Ulusu'na Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal'i armağan etmiştir. Çanakkale'nin bize bıraktığı miras, ümmetten, millete geçiştir. Bu savaş sırasında, Türk insanı, gencecik insanlar, etnik kökenler hiçbir zaman düşünülmeden, kan kardeşliği düşüncesi içinde, Türk Ulusu'nun zaferini sağlamıştır. Bu kan kardeşliği, aynı zamanda ulus olmamızı da gerçekleştirmiştir.”

Yılmaz Uçak, Çanakkale Savaşı sırasında 100 bin öğretmen, üniversiteli ve eğitimli insanın şehit olduğunun altını çizerken, O dönemde 13 milyonluk nüfusu bulunan ülkemizin eğitimli insan oranının yalnızca yüzde 10 olduğu düşünülürse, eğitimli insan kaybımızın büyüklüğü ortaya çıkar” değerlendirmesinde bulundu.

Konferansın ardından İİBF Dekanı Prof. Dr. Edip Örücü, Yılmaz Uçak'a teşekkür ederek, bir buket verdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı