Faruk Serpil Parkı Bahar`a hazırlanıyor.

Faruk Serpil Parkı Bahar`a hazırlanıyor.

Edremit Belediyesi tarafından bakıma alınan Faruk Serpil Parkında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Faruk Serpil Parkı yeni düzenleme ile onlarca çeşit bölge iklimine uygun bitki ilçede ilk kez kullanıldı.





Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi tarafından bakıma alınan Faruk Serpil Parkında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Faruk Serpil Parkı yeni düzenleme ile onlarca çeşit bölge iklimine uygun bitki ilçede ilk kez kullanıldı.

Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç'ın direktifleri doğrultusunda başlatılan Faruk Serpil Parkı yenileme ve peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
22 bin metre kare alan içinde 12 bin metre kare yeşil alana ve 10 bin metre kare sosyal kullanım alanına sahip olan yeni düzenleme ile Faruk Serpil Parkı daha yeşil ve renkli görünecek.
Peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Atış bölgede şimdiye kadar kullanılmamış yeni ancak bölge iklimine uygun bitkilerin uygulaması ile Faruk Serpil parkının adeta botanik
bahçesine dönüşeceğini ifade etti.

Alınan bilgilere göre Edremit Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen Faruk Serpil Parkında kamelya, Nandina, İleks, Rahademran, Açelya, Maymun Çıkmaz, Süs Narı, Sığla, Şekilli Ligusturum, Leylak, Defne, Mimoza, Eçheveria, eskolonya ve yaprak döken manolya gibi yeni bitkiler dikim çalışmaları sürdürülüyor.

Yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiği Faruk Serpil Parkında bunun dışında havuz, alt yapı gibi çalışmalarda Fen İşleri ve müteahit firma tarafından sürdürülüyor.

Faruk Serpil parkının yıllar önce kitaplara konu olan güzelliğine en tekrar kavuşacağı günlerin yakın olduğunu ifade eden Edremitliler ise çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ettiler.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli