Fatih Ortaokulu´nda TÜBİTAK sergisi

Fatih Ortaokulu´nda TÜBİTAK sergisi

"Şiir Ağacı" ve "masal kitabı" projeleri parladı

Bandırma Fatih Ortaokulu´nda, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları" kapsamında proje sergisi açıldı. Serginin açılış kurdelasını Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan kesti.

/resimler/2018-5/8/1803147111555.jpg

Danışman öğretmenliğini Bilge Güneş´in yaptığı ve ilginç projeler yer aldığı sergiyi, kalabalık bir topluluk gezdi.

Okul müdürü Hakan Kaya, "Okulumuzda verdiğimiz kaliteli eğitim-öğretimin yanı sıra onların sosyal yaşama hazırlamak amacıyla da yoğun çaba harcıyoruz" dedi. Kaya, öğrencilerin, öğretmenleri gözetiminde hazırladıkları 21 projenin yarısının araştırma-geliştirme, birinin ise uygulama amaçlı olduğunu belirtti.

/resimler/2018-5/8/1803564768596.jpg

"ŞİİR AĞACI"  ve MASAL KİTABI

Sergideki "Şiir Ağacı" ve masal kitabı projeleri de ilgi gördü.

Türkçe öğretmenleri Fikret Eşigül, Mehmet Yalçın, Özlem Çalık, Mehtap Konuk ve Ömür Altınel´in gözetiminde hazırlanan "Şiir Ağacı" projesinde Yiğit Alp Yalaz, Selenay Çetin, Nilay Berber, Nurhan Özgür ve Ayberk görev aldı.

"Masal" kitabı projesi de ilgiyle karşılandı. Kitapta, okul öğrencileri Göktürk Kiremitçioğlu, Ecem Hızlı, Hilal Sönmez, Hilal Naz Çay, Ela Nur Güzel, Rüya Deniz, Sudenaz Pehlivan, Didem Dönertaş, Ferah Naz Temel, Sude Al, Pınar Ece Altın, İpek Keçici, Ceren Arar, Batuhan Tozmaz, Selin Meşe, Sena Topçu, Semanur Abanoz, Çisem Çelik ve Elif Nur Türkmen´in şiirleri yer aldı. Masalları ayrıca çeşitli ööğrenciler resimledi.

Okul müdürü Hakan Kaya, "Aslında ´Şiir Ağacı´ projemizi, bir sokağa ´Şiir Sokağı´ ismini vererek uygulamak istiyorduk ama ekonomik nedenlerle bunu gerçekleştiremedik. Masal kitabımızda ise ööğrencilerimizin kendi hayâl dünyalarından süzülerek kaleme aldıkları masallar yer alıyor. Bu küçük kalemlerin, istediklerinde yazarlık yapabilme becerisine sahip olduklarını görmek bize mutluluk verdi" dedi. Önder BALIKÇI

/resimler/2018-5/8/1804138831482.jpg

 

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı