Fener adasında can pazarı

Fener adasında can pazarı

Fener Adasında Balığa çıkan 2 kişiden birisi boğuldu birisi kurtuldu.

Bandırma körfezi Fener adası önlerinde balık avlamak amacıyla denize açılan iki kişi, kayığın alabora olması nedeniyle denize düştü. İki balıkçıdan Ümit Uysal ile Erol Hürriyet Orkun imdat istedikleri Bostan´N isimli Ro-ro tarafından kurtarılsalarda Ümit Uysal´ın üzerinde dalgıç kıyafeti olduğu için yaşama tutunduğu, Erol Hürriyet Orkun ise hayatını kaybetti.

Olay akşam saat 01.00 sularında meydana geldi.

Saat 12.00 de Bandırma limanından açılıp İstanbul Anbarlı limanına ulaşmak için yola çıkan Bostan´N isimli Ro-ro Bandırma körfesini çıkarken fener adası çevresinde İmdat isteyip denizden el feneri yakan iki kişi için rota değiştirilip kurtarma operasyonu başlatıldı.

Aynı zamanda sahil güvenlik birimine haber verilen kurtarma operasyonunda bir birlerine sarılmış olarak Bostan´N Ro ro gemisine çıkartılan iki kişiden Erol Hürriyet Orkun (57) nin yaşamını kaybettiği görülürken, beraberinde gemiye alınan Ümit Uysal kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Erdek Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan Orkun´un cesedi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Kazada yaralanan Ümit Uysal ise Bandırma Devlet Hastanesi´nde tedavi edilmesinin ardından sabah saatlerinde taburcu edildi. Dün gece yarısı Bandırma´ya yaklaşık 6 deniz mili uzaklıkta bulunan Fener Adası açıklarında meydana gelen olayda, iki arkadaş balık tutmak için kayık ile Bandırma´dan denize açıldı. Bandırma´ya dönecekleri sırada kayığın alabora olması nedeniyle denize düşen balıkçıların imdadına, Bandırma- Ambarlı seferini yapan ve Bandırma´dan saat 00:40 civarı denize açılan RO-RO gemisi saat 01:20 sularında bölgeden geçtiği sırada yardıma yetişti. Yaklaşık 30 dakika boyunca suda kalan ve el feneri ile yardım çağrısı yapan balıkçıları kaptan Yücel Mete, fark ederek kurtarma manevrası yaptı. Mürettebat, ilk olarak kazazedelere can simidi attı ve ardından kaptan geminin arkasında bulunan kapağı açarak iki balıkçıyı gemiye aldı. İlk yapılan müdahalelerde, Erol Orun´un nabzının atmadığı fark edildi.   Kurtarılan iki balıkçı daha sonra Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edilerek, Erdek´in Karşıya Mahallesine çıkartıldı. Öldüğü belirlenen Erol Hürriyet Orkun, Erdek Devlet Hastanesi morguna kaldırılmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Bir diğer kazazede Ümit Uysal ise Bandırma Devlet Hastanesi´ndeki tedavisinin ardından sabah saatlerinde tabucu edildi. Erdek Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.



Anahtar Kelimeler: Fener adasında pazarı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli