Fener alayı coşkusu

Fener alayı coşkusu

Yüzlerce Bandırma´lı Bayraklar ve sloganlar ile yürüdü

 

Bandırma ülke olarak yaşanan gelişmeleri protesto anlamında akşam gerçekleştirdiği ?Bayrak Yürüyüşü, Fener Alayı? ile yukarılara mesaj verdi.

Bayrak yürüyüşü ve fener alayı 20.30 da Migros önünden başlayıp, coşkulu katılım ve tezahüratlar eşliğinde Ordu caddesi, Menderes meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Cumhuriyet alnı, sahil bandı geçilerek Engelli çadırı önündeki Anfi-Basket alanına gelindi.

Burada yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından hep bir ağızdan andımız söylendi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza Halka hitaben yaptığı konuşmada, 23 Nisan´ın çocukların bayramı, 19 Mayıs ların ise gençlerin bayramı olmaktan çıkartıldığını vurgulayarak ?Ne yaparlarsa yapsınlar, Bu ülke insanının yüreğinden Atatürk sevgisini çıkartmaya güçleri yetmeyecek.? Dedi.

Mirza, 19 Mayıs Atatürk´ü ANMA, gençlik ve spor haftası münasebeti ile özüne uygun sportif, Basketbol ´den, Voleybol´e, Hentbol´den futbola başarılı bir grafik çizdiklerini özellikle Bandırmaspor´un Cumartesi günü Kayseri de oynayacağı final karşılaşması ile Şampiyonluk kupasını alıp, Bandırma´ya döneceğini bu mutlu coşkuyu paylaşmak isteyen tüm Bandırmalıları Kayseri´ye davet ettiğini yeniledi.

Sahil Anfi-Basketbol alanındaki etkinlik daha sonra sahne alan ?Neyse? isimli topluluğun konseri ile devam etti.

/resimler/2016-5/20/1144348701624.jpg



Anahtar Kelimeler: Fener alayı coşkusu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false