Fener, Banvit´i farklı geçti.

Fener, Banvit´i farklı geçti.

Banvit Evinde Fenerbahçe´ye Mağlup Oldu (75-86)

Salon : Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler : Mehmet Keseratar, Ziya Özorhon, Mehmet Karabilecen

Banvit : Edo Muric 10 sayı, 6 ribaund; Damian Kulig 2 sayı, 3 ribaund; Gediminas Orelik 29 sayı, 4 ribaund; Gasper Vidmar 14 sayı, 7 ribaund; Jeremy Chappell 10 sayı, 4 ribaund; Jordan Theodore 7 sayı, 4 asist.

Fenerbahçe : Ekpe Udoh 16 sayı, 6 ribaund; Melih Mahmutoğlu 9 sayı; Bogdan Bogdanovic 18 sayı, 9 asist; Kostas Sloukas 5 sayı; Jan Vesely 11 sayı; Nikola Kalinic 4 sayı; Ali Muhammed 10 sayı, 4 asist; Luigi Datome 13 sayı.

/resimler/2017-4/10/0004322634700.jpg

Banvit Spor Toto Basketbol Süper Ligi 25.hafta karşılaşmasında Fenerbahçe´ye 75 - 86 mağlup oldu.

Banvit ilk çeyreğe hızlı başladı. Hücumda Gasper Vidmar ve Gediminas Orelik ile sayı bulan Banvit´e Fenerbahçe Bogdan Bogdanovic ve Luigi Datome ile cevap verince Banvit ilk çeyreği 15 - 20 geride tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez Fenerbahçe oldu. Hücumda Ekpe Udoh ve Jan Vesely ile sayı bulan Fenerbahçe´ye Banvit Gediminas Orelik ve Jeremy Chappell ile cevap vermeye çalışsa da soyunma odasına 28 - 46 geride girdi.

İkinci yarıya bu kez de Banvit çok hızlı başladı. Hücumda Edo Muric ve Gediminas Orelik ilı sayılar bularak başlayan Banvit 7 - 0´lık bir seri yakaladı. Hücumda ve savunmada istediklerini ortaya koyan Banvit son çeyreğe 55 - 62 geride girdi. Son çeyrekte oyunu geri döndürmeye çalışan Banvit hücumda Gediminas Orelik ve Jeremy Chappell ile sayılar bulsa da karşılaşmadan 75 - 86 mağlubiyetle ayrıldı.

/resimler/2017-4/10/0004556541369.jpg

 

Maçın ardından

 

Banvit Baş Antrenörü Sasa Filipovski :

 

?Bugün sahada istediklerini gerçekleştiren ve daha iyi mücadele eden bir Fenerbahçe vardı?

 

Fenerbahçe Baş Antrenörü Zeljko Obradovic:

 

?Maçın başında ve ikinci devrenin başında gösterdiğimiz performansı saymazsak iyi bir basketbol oynadık?

 

Banvit Spor Toto Basketbol Süper Ligi 25.hafta karşılaşmasında Fenerbahçe´ye 75 - 86 mağlup oldu.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında Banvit Baş Antrenörü Sasa Filipovski şu değerlendirmelerde bulundu: ´´Öncelikle Fenerbahçe´yi galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Bugün sahada istediklerini gerçekleştiren ve daha iyi mücadele eden bir Fenerbahçe vardı. Maalesef biz özellikle ilk yarıda savunmada istediklerimizi yapamadık. Fenerbahçe bugün bizden daha iyi olan taraftı. Hücumda da topu iyi paylaşamadık. Topu çok fazla elimizde tuttuk. Son olarak Fenerbahçe´ye Euroleague´de Final Four yolunda başarılar diliyorum. Bizim zamanımız var. Umarım biz de Şampiyonlar Ligi Final Four´una daha iyi hazırlanıp hazır bir şekilde gideriz.´´ dedi.

 

Banvit´in başarılı genç oyuncularından Furkan Korkmaz ise şunları söyledi : ´´Fenerbahçe´yi tebrik ediyorum. Bugün iyi bir mücadele vardı sahada. Bugün iyi oynayamadık.´´ dedi.

 

Fenerbahçe Baş Antrenörü Zeljko Obradovic ise şunları söyledi: ´´İlk olarak Banvit´i tebrik etmek istiyorum. Öncelikle Türkiye Kupası´nı kazanmalarını ve sonrasında FIBA Şampiyonlar Ligi´nde Final Four´a kalmaları için tebrik ederim. Ayrıca bir de bu sezon boyunca oynadıkları basketbol için tebrik etmek istiyorum. Bizde bunu bilerek buraya geldik. Burada kazanmak için iyi basketbol ortaya koymanız gerekiyordu. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Maçın başında ve ikinci devrenin başında gösterdiğimiz performansı saymazsak iyi bir basketbol oynadık. Oyuncularımı da gösterdikleri iyi mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Her iki takımın taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Son olarak ise Banvit´e Tenerife´de oynayacakları Final Four için başarılar diliyorum.´´ dedi.



Anahtar Kelimeler: Fener Banvit farklı geçti
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli