Fenerbahçe Ülker 75 Banvit 79

Fenerbahçe Ülker 75 Banvit 79

Banvit Ülker Fener`i sevdi.




Ligde 3. ve 4. sıralarda bulunan iki takımın mücadelesinde gülen taraf tıpkı ilk yarıda Bandırma'da olduğu gibi Banvit oldu yine.
İlk çeyrekte müthiş bir şut yüzdesi yakalayan F.Bahçe Ülker, tam 28 sayı üretip skoru da çift haneli farklara taşıdı ama Banvit ikinci çeyrekle birlikte dengeyi kurup, sonra da üstünlüğü eline aldı. 3. çeyrek sonunda skoru yeniden dengeye getirdi
F.Bahçe Ülker ve bitime 3 dakika kala da önemli bir avantaj yakaladı ama Emir ve Kaya ile yapılan top kayıplarını iyi değerlendiren Banvit, İstanbul'dan bir vurgun daha (iki hafta önce Beşiktaş'ı da devirmişlerdi İstanbul'da) yaparak evine döndü, böylece lig 3.'lüğündeki yerini sağlama aldı. F.Bahçe Ülker ise kalan 4 haftada oynayacaği kritik G.Saray ve Efes deplasmanları öncesinde, mutlak kazanması gereken bir iç saha maçında kayıp yazdı.


Bojan'ın Oğuz'a, Oğuz'un da Bojan'a yaptığı asistler ile maça başlayan sarı lacivertliler, tamamını bu iki oyuncusunun ürettiği sayılarla 9-4′lük üstünlüğü yakaladı. Tepe pick'n roll sonrası içeri devrilen Lance'i görerek, oyun planını Lance merkezli kuran Banvit, ya bu oyuncusu ile ya da onun ekstra pasına gelen sağ-sol forvetleri ile sayılar bulmaya çalıştı. Ancak F.Bahçe Ülker önce Ukic'in zorlama şutlarında bulduğu isabet, sonrasında da kaptan Ömer Onan'ın müthiş yüzdeli oyunu ile takım olarak önemli bir şut yüzdesi yakalayıp ilk çeyreği 28-17 önde kapadı. Yeni transfer Morris Finley de ilk kez oyuna girdi bu periyodun son 1 dakikasında.

Taraftarın Finley'i oldukça sevdiği salondaki reaksiyonlardan belliydi ama bu kez de F.Bahçe Ülker ritmini kaybetti. İlk çeyrekte giren şutlar ikinci çeyrekte (bomboşlar dahil) kaçmaya başlayınca Bandırma temsilcisi tatlı tatlı farkı eritti ve devreye 5 dakika kala Kalin Lucas'ın turnikesi ile de 32-34′le öne geçti. 17-2′lik Banvit serisini uyku modunda izleyen Spahija, bu yıl huy edindiği tepkisizliklerine bir yenisini daha ekledi. Sarı lacivertlillere nefes aldıran isim maçın başında eline geçen topları gayet de isabetli değerlendiren ama sonra unutulan Oğuz Savaş oldu. İlk yarı bitiminde skorda 41-40 F.Bahçe Ülker üstünlüğü vardı. Simmons 9 sayı ile konuk takımın en skoreri olurken kenardan gelip 6′şar sayılık katkılar vern Erkan ile Lucas da önemliydi. F.Bahçe Ülker'de ise Ukic 11, Bojan 10, Oğuz da 8 sayı ile oynadılar.

Birbirinden gece ve gündüz kadar farklı iki çeyrek sonunda ribaundlarda 19-10 Banvit üstünlüğü vardı ama top kayıplarındaki fark o Banvit avantajını silldi süpürdü. F.Bahçe Ülker'in 2 top kaybına karşın Banvit'in tam 9 kaybı vardı. Zaten F.Bahçe bu kadar kötü attığı bir ikinci çeyrekte bir de top kaybı yapsaydı hepten devrilirdi.

İkinci yarıya iyi başlayan da Bandırma ekibi oldu. Boyalı alandan bulunan rahat basketlerle farkı açmaya başlayan Banvit, Lance'in hücum faul yaptığı gerekçesiyle faul bekleyen F.Bahçe'de Kaya'ya çalınan hücum faulün ardından 47-54 ile 7 sayı geriye düştü. Ancak maç başından beri uyku modundaki taraftarı ayaklandıran, harekete geçiren bir detay oldu bu gelişme. F.Bahçe Ülker bir süre savunmada bu destekle sayı izni vermedi belki ama Ukic-Ömer işbirliği ile gelen tek bir hızlı hücum sayısı dışında da sayı bulamadılar. Orhun Ene mola alıp takımını sakinleştirdi, sonrasında da moladan 5 Bajramovic sayısı ile dönüp, üçüncü çeyreğin bitimine 4 dakikadan az bir zaman kala farkı 8′e çekti Banvit. Bu dakikadan sonra önce Gist sonra da Mirsad'la toplam 9 sayı üreten F.Bahçe, savunmada da serbest atışlar dışında kolay sayı izni vermedi rakibine. Ve Bojan'ın faul atışları ile de dengeyi kurup, final periyodu öncesinde skoru 65-65‘e getirdi. Üçüncü çeyrekte iki takım da hakemlere tepkiliydi, kolay çalınan düdüklerden ötürü.

Kısır başlayan, ilk 2,5 dakikasında sadece 5 sayının üretildiği son çeyrekte Vidmar'ın fazlasıyla kritik 6 sayılık katkısı ile bitime 3 dakika kala 3 sayılık farkı yakaladı F.Bahçe Ülker. Ancak sonrasında Preldzic'in biri steps, diğeri elden olmak üzere 2, Kaya'nın ise 5 saniye hatası ile yaptığı top kayıplarını telafi edemeyen F.Bahçe Ülker, maçı uzatmak adına son bir şans daha yakalamasına rağmen Ömer Onan ile boş üçlüğü sokamadı ve maçtan yenilgiyle ayrıldı. (75-79)

Banvit'te Bajramovic ikinci yarıda önemli işler yapıp ciddi skor katkısı sağladı ve 19 sayıyla da sahanın en skoreri oldu zaten. Serkan Erdoğan'ın 0 (sıfır) sayıda kaldığı günde önemli bir açık kapattı takımı adına.

FENERBAHÇE ÜLKER (75): Roko Ukic 17 (5 asist), Morris Oneal Finley (2 ribaund-2 asist), Mirsad Türkcan 7 (3 ribaund), Ömer Onan 11 (3 ribaund-1 asist), Gasper Vidmar 8 (2 ribaund), Kaya Peker 4 (3 ribaund-1 asist), James Gist 4 (4 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 10 (1 asist), Bojan Bogdanovic 13 (3 ribaund-2 asist), Emir Preldzic 1 (6 ribaund-2 asist)

BANVİT (79): Erkan Veyseloğlu 10 (5 ribaund), Serkan Erdoğan (3 ribaund-1 asist), Barış Ermiş 9 (2 ribaund-4 asist), Lance Williams 7 (6 ribaund-2 asist), Charles Davis 13 (4 ribaund), İzzet Türkyılmaz (2 ribaund), Keith Simmons 11 (4 ribaund), Kalin Lucas 10 (1 ribaund-1 asist), Kenan Bajramovic 19 (4 ribaund-3 asist)



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli