FESTİVAL BUGÜN BAŞLIYOR

FESTİVAL BUGÜN BAŞLIYOR

İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL. SADECE FESTİVAL KORTEJİ YAPILMAYACAK.


6-10 Haziran tarihleri arasında kutlanacak 24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali bu gün başlıyor.

Festival programlarının önceden planlandığı biçimde gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Sedat PEKEL, Bandırmalıların coşku içinde festivali izleyeceklerine inandığını söyledi.

Başkan Pekel, çevre bilincinin geliştirilmesi, Kuşcenneti'nin tanıtımı ve halkımızın kaliteli kültür ve sanat programlarıyla buluşturulması amacıyla yapılan ve 24. yıla ulaşan festivalin Bandırma için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar nedeniyle Bandırma'da da oluşan gergin ortamın, festival etkinliklerinin birleştirici, kaynaştırıcı rolüyle ortadan kalkacağına inandığını dile getiren Başkan PEKEL: Bandırmalılar her ortamda sağduyu ile davranmayı bilmiştir. Bu süreçte de aynı duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum.” dedi.

Başkan Pekel, yaşanabilecek bazı sıkıntılar nedeniyle 18;00'de Liman AVM önünden başlayacak festival kortej yürüyüşünün iptal edildiğini, festival programlarının 6 Haziran Perşembe günü saat 18;30'da Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergi açılışlarıyla başlayacağını sözlerine ekledi.

İlk gün programında 19;30'da sahil Şenliği etkinlikleri, 21;00'de Cumhuriyet Meydanı'nda açılış töreni 21;30'da da Murat Dalkılıç konseri yapılacak.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı