Fetö/PYD Operasyonunda 5 Tutuklama

Fetö/PYD Operasyonunda 5 Tutuklama

Bandırma da, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY bağlantısı iddiası ile adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

 

Bandırma polisinin FETÖ/PDY bağlantılı olduğu iddiası ile gözaltına alıp sorguladığı 4 kişiyi haklarında düzenlenen evrakla adliyeye sevk etti.

Bandırma Adliyesinde önce savcılık sorgulamasına tabi tutulup, ardından mahkemeye sevk edilen,  Ö.K., M.O., A.Ş., M.T., A.İ., çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Bandırma Kapalı Ceza Evi´ne gönderildi.

Bandırmaspor As Başkanı ve Akgün İnşaat yönetim kurulu başkanı Galip Akgün, Fahrettin İşgüder ve Ertan Mak serbest bırakıldı.

/resimler/2016-8/2/1351575252447.jpg

8 gün gözaltında tutulan ve bugün akşam saatlerinde mahkemece serbest bırakılan Bandırmaspor As Başkanı ve Akgün İnşaat yönetim kurulu başkanı Galip Akgün, adliye çıkışında yaptığı açıklamada  "Aileme kavuşmak güzel bir duygu. Ama kötü bir duygu olarak terör örgütüyle yargılanmak ve üyesi olmak bizi gerçekten aldığım eğitime ve aileme hiçbir şekilde yakıştıramam.  Bu suçsuzluğum mahkeme tarafından kanıtlanacaktır. Şu an mahkeme serbest bıraktı. İlerideki süreçte boyutu ve hakkımızdaki iftiraların boyutu hakkındaki işlemler takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti´nde yaşamaktan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan son derece gurur duyan son derecede keyif ve elimi kaldırarak ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen bir evladım. Ben o tür oluşumlar içerisinde hiçbir şekilde olmam mümkün atı yoktur ve olamam da. Ben dinimi de bayrağımı da vatanımı da çok seven bir aileden yetiştim. Buna benzer ithamlar ailemi ve beni ciddi üzdü" dedi.

Galip Akgün´ün babası Turgut Akgün ise, "Ben Türk adaletine inana kimseyim. Ne olursa olsun adalet yerini bulur. Türk Bayrağını çok seven bir kişiyiz. Biz çok acılar gördük. 75 yaşındayım gene ben Türkiyeliyim. Türk Bayrağı´nı da son damlama kadar taşıyacağım" dedi. 

Bugün yapılan yargılamada tutukluluğuna son verilen Emlakçı Ertan Mak ve aileside büyük sevinç yaşadı.

Mak´ın ailesi ve mesai arkadaşları 9 günlük esaretin ardından ellerindeki bayraklarla büyük coşku yaşadı.

/resimler/2016-8/2/1839030589075.jpg



Anahtar Kelimeler: Fetö Operasyonunda Tutuklama
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli