Filipovski, gazetecilere konuk oldu

Filipovski, gazetecilere konuk oldu

Banvit Basketbol Kulübü Baş Antrenörü Sasa Filipovski, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu.

Gazetecilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Filipovski, basketbolun yanı sıra, Bandırma´daki yaşamını anlattı. Filipovski, ?Evden deniz kenarına gelerek orada yürüyüş yapmayı seviyorum. Deniz kenarında geçtiğimiz gün yunus balığı gördüm. Rüzgârı da seviyorum. Özellikle psikoloji kitapları okumayı seviyorum. Birkaç kitabı bir arada okuduğum da oluyor. Okumayı sevmemim nedeni potansiyeli dışarı vurmamız için yararlı olmasıdır? dedi.

 Bandırmayı değerlendiren Filipovski, ?Burada insanlar çok kibar. Genç nesil İngilizce konuşuyor. İnsanlar, yolda çevirerek çay ısmarlamak istiyor. Burada kendimi çok iyi hissediyorum.? diye konuştu.

Banvitspor´un geçen yıl Türkiye Kupası´nı kazanmasının ardından takımdan beklentinin de arttığına işaret eden Filipovski, ?Geçen yıl ilk kez bir kupa getirdik. İnsanların, bu başarıdan dolayı gurur duymasından ayrıca mutluyum. Bu başarı organizasyonla geldi. Hemen yeni başarılar bekleniyor ama bu yıl farklı ve yeni bir takımımız var. Bizim kötü olan yanımız, kıyaslamak. Bunu hayatımızda da çok yaparız. Bu çok doğru değil. Başarıyı tabii ki tekrarlamak istiyoruz ama geçen yıl çok iyi bir takım kurduk. Furkan, NBA oyuncusu oldu, Biz bu oyuncuları tutmak isterdik ama 10 kat daha büyük bir bütçeye sahip olmamız gerekiyor. Yeni takımla çok çalışmamız gerekiyor. Oyuncu seçiminde daha çok ülke ile daha çok takımla yarışır olduk. Havuz daraldı. NBA, Avrupalı oyunculara yöneldi. Oynatmasalar bile Bench´te oturtuyorlar. Ben yine de iyi oyuncular aldığımızı düşünüyorum. Euro Lig´de de kalite birkaç yıldır düştü. Bence iyi oyuncularımız var ama deneyim eksikliğimiz var. İyi bir kadro yaptığımızı düşünüyorum. Türkiye ligi her geçen yıl daha güçleniyor. Bu sezon kötü diyebileceğimiz bir takım yok. Lig de bütçe genişliği açısından 11-12´ciyiz diyebiliriz. Biz çok iyi bir organizasyona sahibiz. Oyuncularımız burada kendini çok iyi hissediyor? dedi.

/resimler/2017-12/8/2042132496213.jpg

                ALT YAPI GLOBAL BİR SORUN

Alt yapı sorununun global bir sorun olduğuna işaret ederken, Banvit Basketbol Kulübü´nün olarak genç oyunculardan kurulu bir takım olduğunun altını çizen altını Filipovski,  ?Şu an alt yapıdan yetiştirdiğimiz yedi oyuncumuz var. En fazla genç oyuncu ile oynayan takımız. Genç oyuncular, tarlaya ektiğimiz tohum gibidir. Onlardan hemen bir ürün vermesini bekleyemezsiniz. Onların olgunlaşmasını beklemeliyiz. Eskiden çocuklar basketbol oynarken şimdi bilgisayar oyunlarını oynayarak açlık duygusunu doyuruyorlar.? dedi. Türkiye´de hakemlik konusunda iyi çalışmalar yapıldığını belirten Filipovski, şu değerlendirmelerde bulundu:

?Son Beşiktaş maçında çok iyi bir atmosfer vardı Bandırma´da iyi bir spor ve basketbol kültürü var. İnsanlar, bunu bir aktivite olarak görüyor. Diğer salonlara örnek olması gereken bir durum Günün birinde Euroleague şampiyonluğunu yaşamak istiyorum.  Milli takım koçu olarak Avrupa şampiyonluğu yaşamak isterim. Diğer yandan da madalya kazanmanın çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Örneğin, Furkan Korkmaz´ın hazır olmasını sağlayıp bir NBA oyuncusu olarak görmek benim için çok büyük tatmin. İnsanlara verilen destek benim için en büyük tatmindir.?

/resimler/2017-12/8/2316510958853.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli